Lider Karabük tam yol

Bank Asya 1. ligde 20. hafta da Karabükspor’un liderliğiyle geçildi.. Konyaspor, iki hafta sonra kazanarak kendisine geldi ve moral kazandı.

İlk yarının son haftasında liderliğe yükselen Karabükspor, Pazartesi akşamı oynanan maçta Altay’ı evinde net bir skorla 3-0 yenerek 44 puanla koltuğu bu hafta da korudu.

Ligin ikinci yarısına kötü başlayan Konyaspor ise, 3. hafta iç sahada Çanakkale Dardanelspor’u ikinci yarıdaki güzel oyunuyla yenerek 3 puanla birlikte moral kazandı.. Kartallar, bu galibiyetle yarışta var olduklarını, ilk iki haftanın bir iş kazası olduğunu bir kez daha gösterirken, puanını da 41’e çıkartarak yeniden ikinci sıraya yükseldi. Ligde zirve mücadelesi veren takımlardan  Altay, Mersin, Karşıyaka yenilirken, Konyaspor ve Karabükspor ile birlikte haftanın karlı takımlarından bir de Kocaelispor’u deplasmanda yenen Boluspor oldu. Giresunspor çıkışını İzmir deplasmanında Karşıyaka galibiyetiyle sürdürdü. Adanaspor ve Bucaspor ise haftayı 1’er puanla kapattılar.. Sezonu şampiyonluk umutlarıyla başlayan Rizespor, son haftalardaki düşüsünü bu hafta da  Adanaspor ile berabere kalarak sürdürürken, Karadeniz takımında bu sonuç teknik direktör değişikliği getirdi.    Ligin dibinde ise Erciyesspor kazanırken, ilk iki haftanın başarılı takımı Gaziantep ise Orduspor’a yenildi.. Kocaeli evinde kaybederek dibe iyice çakıldı.
Bank Asya 1. Lig'de 20. hafta da oynanan maçların  3’ünü ev sahibi, 4’ünü deplasman takımları kazanırken, 2 mücadelede ise takımlar eşitliği bozamadılar. Toplam 22 golün atıldığı 20. haftanın en gollü maçı 2-2 sona eren Hacettepe-Bucaspor karşılaşması oldu.. Ligde bu hafta sadece biri maçta gol atılamazken, 4 maç ise 2-1’lik sonuçla tamamlandı..  Rakip fileleri iki kez havalandıran tek futbolcu ise, Bolusporlu Ömer oldu.  Ligde 20. hafta da hakemler ise 46 sarı ve bir  kırmızı kart gösterdi.. Rizespor-Adanaspor maçı 9 sarı kartla en hırçın maç olarak tarihe geçti. Kırmızı kart cezalısı tek futbolcu ise Erciyessporlu Taner. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri