Lider gidip, lider döneceğiz

TFF 2. Lig Kırmızı Grup’ta mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Torku Konya Şekerspor, Ziraat Türkiye Kupası’nda da emin adımlar atmaya devam ediyor.
Öncelikle Türkiye liglerinin köklü kulüplerinden Göztepe ve Altay’ı saf dışı bırakan yeşil-beyazlılar, geçtiğimiz gün deplasmanda karşı karşıya geldiği Kayseri Erciyesspor’u 3-1 mağlup ederek gruplara kalma başarısı gösterdi. Bank Asya 1. Ligi’nde şampiyonluk mücadelesi veren ve ikinci sırada bulunan tecrübeli ekip karşısında ilk yarıyı 1-0 geride kapatan Şekerspor, ikinci yarıda ortaya koyduğu futbolla aldığı 3-1’lik skoru hak etti.
Lig’de 18 puanla liderliği sürdüren ve son iki haftada kaybettiği 5 puanla rakipleri ile aradaki puan farkını açma fırsatını tepen yeşil-beyazlılar aldığı 3-1’lik Erciyes galibiyeti ile moral buldu. Lig’in 10. haftasında 15 puanla 4. sırada bulunan Tokatspor ile zorlu bir mücadeleye çıkacak olan Konya Şekerspor, Erciyes sınavının ardından Konya’ya dönmedi. Zorlu Tokat maçı öncesinde Sivas’a giden yeşil-beyazlılar, 4 Eylül Oteli’nde kampa girdi. Pazar gününe kadar Sivasspor Tesisleri’nde çalışmalarını sürdürecek olan yeşil-beyazlılar, ilk çalışmasını dün öğleden sonra gerçekleştirdi. Temsilcimizde Tokat sınavı öncesinde önemli bir eksik bulunmuyor.
Kayseri Erciyes galibiyetinin ardından bir açıklama yapan Konya Şekerspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak, Erciyes önünde futbolcularının çok iyi mücadele ettiğini ve hak ettikleri bir galibiyet aldıklarını söyledi. Geçen sene elde ettikleri başarıyı guruplara kalarak bu senede devam ettirdiklerini ifade eden Altıparmak; “Bunu başardık ve tüm futbolcularımı özverili mücadelelerinden dolayı tebrik ediyorum. Aldığımız galibiyetten çok atığının iki katını kaçıran bir takım görüntüsü verdik. Her zaman söylediğim gibi sahada kimin oynadığı değil, nasıl mücadele ettiği öneli. Lig’de daha az süre forma şansı bulan futbolcularımla kupa maçına çıktık. Oynayan tüm arkadaşlar verilen görevleri layığı ile yerine getirdiler. Kupa’da istediğimizi yere kavuştuk. Tüm futbolcularımı tekrar kutluyorum” dedi.
Kupa maçında aldıkları galibiyetin kendilerine moral verdiğinin altını çizen Altıparmak, hafta sonu oynanacak olan Tokat maçı ilgili görüşlerini de şöyle aktardı: “Son iki haftada yaşadıkları puan kayıplarını bu galibiyetle geride bıraktık ve büyük moral bulduk. Takımım eski havasına büründü ve şimdi Tokat maçını kazanmaktan başka bir şey düşünmüyoruz. Bunu başararak bir taraftan 5 puanın telafisini yapmak ve diğer taraftan da yolumuza emin adımlarla devam etmek istiyoruz. Pazar günü oynayacağımız Tokat maçını kazanacağımız konusunda benim futbolcularıma olan güvenim tam. Kısaca Şekerspor olarak Tokat’a lider gidip lider döneceğiz”
Konya Şekerspor Kulüp başkanı Yavuz Erence ise Erciyes önünde baştan sona üstün bir futbol ortaya koyduklarını ve hak ettikleri bir galibiyet altıklarını söyledi. Güçlü rakipleri karşısında genç ve yetenekli futbolcularının forma şansı bulduğunu kaydeden Erence; “Maçın başında bir duran toptan yediğimiz golle geriye düştük. Bu golden sonra maçı çevirmek için büyük efor sarf etik. Pozisyonlar bulduk ve rakip takımda kontra ataklardan fırsatlar yakaladı. Beraberlik golünden sonra daha istekli, aha arzulu ve daha organize olan taraf bizdik. 2. ve 3. golleri bulduktan sonra maçı daha farklı kazanabilirdik. Attığımızdan fazlasını kaçırdık. Bu maçta genç arkadaşlarımızın son durumlarını görme fırsatı bulduk ve onların performansları bizi çok mutlu etti. Geçtiğimiz yol olduğu gibi bu yılda da Konya’yı gruplarda temsil edeceğiz. Konya’nın adını en iyi şekilde duyurmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri