Lider el değiştirdi

Süper Amatör Lig'de Selçukspor'un Karapınar Belediyespor ile 2-2 berabera kalmasının ardından Kulu'yu 2-1 yenen Ereğlispor, 1 haftanın ardından yeniden liderliğe yükseldi

Bölgesel Amatör Lig'e yükselmek için yarışın kıyasıya devam ettiği Konya Süper Amatör Lig'de lider yine el değiştirdi. Ligin 15.haftasında Ereğlispor'u yenerek liderliğe yükselen Selçukspor, bu hafta Karapınar deplasmanında yaşadığı puan kaybının sonucunda liderliği yeniden Ereğlispor'a kaptırdı. Kulu Belediyespor'u 2-1 yenen Ereğlispor, 1 hafta aranın ardından yeniden liderliğe yükseldi.Ligde 16.haftayı Bozkır Gençlerbirliği bay geçti.

EREĞLİ YENİDEN LİDER

Geçtiğimiz hafta deplasmanda Selçukspor'a 2-0 mağlup olarak haftalardır sürdürdüğü liderliğini kaptıran Ereğlispor, bu hafta kaptırdığı liderliği yeniden ele geçirdi. Evinde ligde zor günler geçiren Kulu Belediyespor'u ağırlayan Ereğlispor rakibini 2-1 mağlup etti. Ereğlispor'un gollerini 37.dakikada penaltıdan İbrahim ile 41.dakikada Emre attı. Kulu Belediyespor'un tek golünü ise 2.dakikada Salim Gökçek attı. Maçın 11.dakikasında Kulu Belediyespor, Yunus Karayazı'nın kullandığı penaltıdan ise yararlanamadı. Ereğlispor bu sonuçla puanını 32'ye yükseltirken Kulu Belediyespor ise 9 puanda kaldı.

MUHASEBE ÇOŞTU

Süper Amatör Lig'de 2 haftadır üst üste ağır yenilgiler alan ve bu hafta içerisinde erteleme maçında deplasmanda Bozkır Gençlerbirliği'ni 5-3 mağlup ederek nefes alan Muhasebe Gençler, hafta sonu evinde Beyşehir Belediyespor'u ağırladı. Muhasebe Gençler, maçın ilk yarısında bulduğu 3 golle galip geldi. Muhasebe Gençler'e galibiyeti getiren golleri; 35.dakikada Burak, 43.dakikada Sertaç ve 45.dakikada Lütfi atarken konuk ekibin tek golünü ise 70.dakikada Mehmet Bice attı. Muhasebe Gençler aldığı bu galibiyetle puanını 18'e yükseltirken Beyşehir Belediyespor ise 13 puanda kaldı.

SELÇUK LİDERLİĞİ KAPTIRDI

Konya Süper Amatör Lig'de 15.haftada Ereğlispor'u 2-0 yenerek liderliğe yükselen Selçukspor, bu hafta liderliği yeniden rakibine kaptırdı. Sarı-lacivertliler, bu hafta çıktığı zorlu Karapınar Belediyespor deplasmanından beraberlikle ayrıldı. Karapınar İlçe Stadyumu'nda oynanan maçta Selçukspor ilk yarısını 1-0 önde kapattığı mücadeleden 2-2'lik beraberlik ayrıldı. Selçukspor'un gollerini 11.dakikada  Mustafa Yıldırım ve 77.dakikada Cafer Dolapçı atarken ev sahibi takım Karapınar Belediyespor'un gollerini ise 51.dakikada Yunus Batan ve 62.dakikada Salih Ateş attı. Selçukspor bu sonuçla puanını 31'e yükseltirken Karapınar Belediyespor ise 28 puanda kaldı.

GÖZÜNÜ ZİRVEYE DİKTİ

Selçuklu Belediyesi Futbol takımı Süper Amatör Lig'in 16. haftasında Çatalhüyük Çumra Belediyesi takımı ile karşı karşıya geldi. Geride kalan haftalarda rakiplerini farklı mağlup etmeyi başaran Selçuklu Belediyesi, Çumra Belediyespor karşısında aynı sonuca ulaştı. İlk yarısı golsüz eşitlikle sona eren mücadelenin son bölümlerinde büyük heyecan yaşandı. İzleyenler maç bu şekilde sonuçlanır düşüncesindeyken 60. dakikada Celalettin Selçuklu Belediyesi'ni öne geçiren golü attı. Dakika 80 de Fatih ve Dakika 83 de Ahmet skoru 3-0'a taşıdı. Mücadelenin son dakikasında Celalettin bir gol daha bularak kendisinin ikinci takımının dördüncü golüne atarken Selçuklu Belediyesi maçı 4-0 kazanmayı başardı. Bu sonuçla Selçuklu Belediyespor puanını 27'ye yükselterek zirve yarışında 'bende varım' dedi. Çatalhüyük Çumra Belediyespor ise 17 puanda kaldı.

SEYDİŞEHİR EVİNDE MAĞLUP

Konya Süper Amatör Lig'inde evinde kolay kolay kaybetmeyen Seydişehir Belediyesi Sanayispor, Kadınhanı Belediyespor'a konuk oldu. Mücadeleyi Kadınhanı Belediyespor 1-0 kazandı. Kadınhanı Belediyespor'a 3 puanı getiren golü Barışhan attı. Bu sonuçla Kadınhanı Belediyespor puanını 26'ya çıkartırken Seydişehir Belediyesi Sanayispor ise 21 puanda kaldı. Ligin 17.haftasında Kadınhanı Belediyespor evinde Ereğlispor'u konuk ederken Seydişehir Belediyesi Sanayispor ise deplasmanda  Bozkır Gençlerbirliği'ne konuk olacak.

MUHAMMET GÜMÜŞ

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri