Lice'deki Heykel Gerginliğinde Bir Vatandaş Hayatını Kaybetti

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçtiğimiz hafta dikilen PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması sırasında yaşanan gerginlikte bir vatandaş hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.     PKK’nın silahlı mücadeleye...

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde geçtiğimiz hafta dikilen PKK'lı Mahsum Korkmaz'ın heykelinin kaldırılması sırasında yaşanan gerginlikte bir vatandaş hayatını kaybederken 2 kişi de yaralandı.

    PKK’nın silahlı mücadeleye başladığı 15 Ağustos 1984 tarihinin yıl dönümünde Lice’nin Yolçatı köyüne PKK'lı Mahsum Korkmaz’ın anıtı dikilmişti. Bunun üzerine Diyarbakır Valiliği heykelin yıkılması için suç duyurusunda bulunmuş Lice Cumhuriyet Savcılığı da soruşturma başlatmış ve mahkeme yıkım kararı vermişti. Bugün düzenlenen operasyonla heykel kaldırılırken aralarında PKK'nın gençlik ve asayiş birimi olan YDG-H'nin de bulunduğu bir grup vatandaş ile askerler arasında gerginlik yaşandı. Çıkan gerginlikte 3 kişi ağır yaralandı. Yaralılardın biri Diyarbakır'da hastanede hayatını kaybetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri