Libyalı isyancılar Polat Alemdar'ı bekliyor

"Sinemada izlemiyoruz, canlı canlı izliyoruz. Polat Alemdar'ı istiyoruz"
Libya’da Muammer Kaddafi ile isyancılar arasında yaşanan iç savaşın geleceği tamamen savaş uçaklarına kilitlenirken, dünyanın Japonya’da yaşanan depreme kilitlenmesi Kaddafi’nin muhaliflerine karşı üstünlük sağlaması için değişik kötü yöntemlere başvurabileceği değerlendiriliyor.
Libya Lideri Muammer Kaddafi’ye bağlı güçlerin savaş uçaklarının da yardımı ile isyancıların ele geçirdiği Ras Lanuf, Zaviye ve Sidra kentlerini geri alırken, isyancılar kaybettikleri Brega kentini Kaddafi güçlerinden tekrar geri ele geçirdiler. Ras Lanuf’u kaybeden isyancılar, Bingazi istikametinde yeni cepheler oluşturdul. Kaddafi güçlerinin karadan isyancıların tamamen kontrolünde bulunan Bingazi’ye ilerlemesini durdurmak isteyen isyancılar, Ras Lanuf, çevresinde zaman zaman Kaddafi güçleriyle çatışıyorlar. Çatışmalardan dolayı son 2 gün içerisinde toplam 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Ancak, savaş uçaklarının bölgeye bomba atması isyancıların geri çekilmesine neden oluyor. Kaddafi’nin isyancılara karşı son günlerde üstünlük sağlaması ise savaş uçaklarını kullanmasına bağlanıyor.
İsyancılar, Ras Lanuf çevresindeki çatışmalardan dolayı, mevzilerini Brega bölgesine taşıdılar. Daha çok çift kabinli pikap ile ulaşımlarını sağlayan isyancıların elindeki kullandıkları en önemli silahı ise pikap kasalarına monte edilmiş uçak savarlar oluşturuyor. İsyancıların elinde 106 mm. geri tepmesiz top, tank, lançer, havan, roket atar bulunuyor. Ellerinde değişik hafif silahlar da bulunduran isyancıların elinde en çok kalaşnikof silahlar ön plana çıkıyor.
POLAT ALEMDAR’I BEKLİYORLAR
İsyancıların arasında gönüllü olarak bulunan ve Türkiye’den ithalat yaptığını söyleyen işadamı Ahmet Futuri, “Ras Lanus’ta bulunuyorduk. Gemiden bize bombalar atıldı. Geri döndük, toparlanacağız. İnşallah kazanacağız” dedi. Türkçe konuşan Ahmet Futuri, “Kurtlar Vadisi Filistin’i şu anda biz canlı canlı yaşıyoruz. Sinemada izlemiyoruz, canlı canlı izliyoruz. Polat Alemdar’ı istiyoruz. Onunla birlikte Kaddafi’ye karşı çatışacağız” şeklinde konuştu.
KADDAFİ, JAPONYA DEPREMİNİ FIRSATA ÇEVİREBİLİR
Bingazi’de tamamen söz sahibi olan isyancılar ise Şüheda Meydanında sürekli Kur’an-ı Kerim okutarak ve dini konuşmalar yaptırtarak, halkı Muammer Kaddafi’ye karşı olmaya davet ediyor. İsyancılar vakit namazlarını da meydanda kılıyor. Japonya’da meydana gelen depremin ardından dünya gündeminin bu ülkedeki gelişmelere yönelmesinin Muammer Kaddafi ve güçlerince fırsata çevrilebileceği ihtimali üzerinde duruluyor. Kaddafi’nin özelliklede muhaliflerinin merkezi konumundaki Bingazi’ye karşı havadan ve denizden saldırı yapmasından korkuluyor. Böyle bir saldırı durumunda çok sayıda insanın ölebileceğinden endişe ediliyor.
SOKAK ÇATIŞMALARINDA İSYANCILAR KAZANIR
Kaddafi’nin ülke genelinde yaklaşık 5 bin kişiden oluşan ve çoğu ülke dışından getirilmiş özel ordusunun, çok iyi eğitimli ve ağır silahlarla donatımlı olduğu belirtiliyor. Ancak, ordunun vur-kaç planlarıyla muhaliflere zarar verebileceği Bingazi’ye girdiği takdirdeyse sokak çatışmalarında isyancılara karşı üstünlük sağlayamayacağı ifade ediliyor. Bingazi’de şu anda çok sayıda gönüllü Kaddafi güçlerine karşı askeri eğitimden geçiriliyor. Kaddafi güçlerinin cephede savaş uçaklarının yardımıyla sağladığı üstünlüğü kent merkezlerinde uzun süre sağlayamama ihtimali nedeniyle ülkede dengelerin sürekli değişmesinden ve çatışma ortamının uzun süre devam edeceğinden söz ediliyor.
GAZETECİLER BİNGAZİ’Yİ TERK EDİYOR
Al Cezire kameramanının öldürülmesi ve kentte güvenliğin olmaması nedeniyle çok sayıdaki basın mensubu, dün geceden itibaren Bingazi’den ayrıldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri