Libyadaki Konyalı işçiler dönüyor

Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Can Başaran, Libya'da çalışan ve 500 civarında olduğunu tahmin ettikleri Konyalı mühendis ve işçilerin büyük çoğunluğunun Hükümetin girişimleriyle
Konya Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Üyesi Lütfi Can Başaran, Libya'da çalışan ve 500 civarında olduğunu tahmin ettikleri Konyalı mühendis ve işçilerin büyük çoğunluğunun Hükümetin girişimleriyle kente döndüğünü söyledi.
Aynı zamanda Libya'da iş yapan Başaranlar Mühendislik firmasının ortaklarından Başaran, yaptığı açıklamada, Libya'daki olayları kaygıyla izlediklerini söyledi.
Konya firmalarının Libya'da ağırlıklı olarak inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini ifade eden Başaran, şunları kaydetti:
''Konya'dan Libya'ya ihracat yapan firma sayısı oldukça fazla. Ancak doğrudan çalışma yapan, orada işçi çalıştıran firma sayısı 10 civarında. Libya'da 500 civarında olduğunu tahmin ettiğimiz Konyalı mühendis ve işçilerin büyük çoğunluğu Hükümetimizin girişimleriyle kente döndü. Başaranlar Mühendislik olarak Libya'da elektrik taahhüt alanında çalışmalarımız var. Firmamızın iş yaptığı şantiyede 80 civarında Konyalı çalışan bulunuyordu. Arkadaşlarımızın büyük kısmının Libya'dan Türkiye'ye dönmelerini sağladık. Ancak şantiye şefimiz ve şantiye şef yardımcımız hala orada. Bu arkadaşlarımızla sürekli iletişim halindeyiz. Sağlıkları son derece iyi. Türkiye'ye dönmeleri için, gerek Dışişleri Bakanlığı, gerekse Dış Ticaret Müsteşarlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. Arkadaşlarımız Trablusgarp Havaalanında Türkiye'ye dönüş için bekliyor.''
Başaran, Libya halkı ile Türkler arasında hiçbir sorun olmadığına dikkati çekerek, ''Orada beraber çalıştığımız Libyalı kardeşlerimiz de yaşananlardan son derece rahatsız. Libya halkı ile Türk halkı arasında hiçbir sorun yok. Libyalı arkadaşlarımız da oradaki Türklerin dönmesi için çalışıyor. Temennimiz Libya'da yaşananların bir an önce sona ermesi ve daha fazla can kaybı olmadan sistemin normale dönmesi'' diye konuştu.
Libya'da yaşanan olayların ardından Hükümetin girişimlerini son derece yerinde bulduklarını vurgulayan Başaran, bu olayın, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının dünyanın neresinde olursa olsun devletin şemsiyesi altında olduğunu gösterdiğini belirtti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri