Libya’daki Firmaların Beyanname Süresi 2013 Sonuna Kadar Uzatıldı

Libya makamları ile yapılan görüşmeler sonunda, Libya’da iş yapan Türk firmalarının Libya makamlarına vermeleri gereken beyanname süreleri bir kez daha uzatıldı.

Libya makamları ile yapılan görüşmeler sonunda, Libya’da iş yapan Türk firmalarının Libya makamlarına vermeleri gereken beyanname süreleri bir kez daha uzatıldı. Bu erteleme, müteahhitlik firmalarının aksayan bir kısmının projelerine yeniden başlayabilmek için önem taşıyor.

Süre uzatılması ile ilgili yazılı açıklamada bulunan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Libya’ya geri dönme ve projelerine devam etmek isteyen firmalarımızın ilave vergiler ve ilave maliyetlerle karşılaşmamasını temin etmek adına Libya nezdinde yoğun girişimlerde bulunduklarını söyledi. Bu girişimler sonunda Libya makamlarınca firmaların beyanname verme süresinde daha önce uzatmaya gidildiğini aktaran Çağlayan, girişimler sonunda, beyanname vermesi süresinde yeni bir uzatma sağlandığını ve beyanname verme süresinin 31 Aralık 2013 tarihine kadar uzatıldığını açıkladı. Çağlayan, karar ile ilgili, "Bu uzatma kararı, firmalarımızın Libya’da üstlendiği işleri daha kolay yerine getirmelerini sağlayacak, firmalarımızı rahatlatacaktır." ifadelerini kullandı.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri