Libya'da Tutuklanan 9 İşçinin Aileleri Müjdeli Haber Bekliyor

Adana'da, Libya’nın Bingazi kenti Misrata yolu üzerindeki gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 9 Türk restoran işçisinden 10 gündür haber alamayan ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Aileler, yakınlarının serbest bırakılması için...

Adana'da, Libya’nın Bingazi kenti Misrata yolu üzerindeki gözaltına alındıktan sonra tutuklanan 9 Türk restoran işçisinden 10 gündür haber alamayan ailelerinin endişeli bekleyişi sürüyor. Aileler, yakınlarının serbest bırakılması için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'ndan destek bekliyor.

Aileler bugün merkez Seyhan ilçesi Sucuzade Mahallesi’nde bir araya gelerek devlet yetkililerinden sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

Sezer Yıldırım’ın (31) eşi Bircan Yıldırım (24), 10 gündür kocasından haber alamadığını belirterek, "Bugüne kadar gerekli birimlere başvurduk. Libya Bingazi’de rehin tutulan eşlerimiz için devletin ilgili makamlarına sesleniyoruz: Bizlere yardımcı olsunlar. Bir an önce kavuşmak istiyoruz. Öğrendiğimize göre askeri cezaevinde tutuklularmış. En son geçen hafta perşembe günü kocamla telefonlan konuşmuştum. Eşim bana ‘Adana’ya gelmek için ‘şimdi çıkıyoruz. Bir aksilik çıkmazsa cumartesi günü oradayız.’ demişti. Ama bir daha haber alamadık. Eşim üç aydır orada, bir restoranda çalışıyor.” diye konuştu.

6 aylık hamile olan Meryem Can (24) ise eşi Mustafa Can'ın (27) tutuklu olmasından dolayı uykularının kaçtığını kaydetti. En son geçen hafta perşembe günü kendisiyle konuştuğunu ifade eden Can, şöyle devam etti: “Son görüşmemizde Bingazi’den Mısrata’ya geçeceklerdi. Bu geçiş sırasında askerler tarafından gözaltına alınıyorlar. Hamileyim; üzüntüden ayakta duramıyorum. Dışişleri Bakanlığı’na müracaat ettik. Cumhurbaşkanı'na faks geçtik, bir dönüş olmadı. Her aradığımızda ‘bekleyin’ diyorlar. Ama şimdiye kadar her hangi bir bilgi verilmedi. Artık dayanamıyoruz, kendimden korkuyorum. Cumhurbaşkanı bize bir el atsın. Hepimiz burada perişan olduk. Gece-gündüz ağlamaktan gözlerimiz şişti.”

Can’nın 4 yaşındaki kızı Zehra ise babasına kavuşmak için dua etti. İki çocuk annesi Zeynep Sağlam (24) ise kocası Mehmet Nuri Sağlam’dan (35) gelecek ‘müjdeli’ haberi bekliyor. Cumhurbaşkanı ve Başbakan’ın seslerini duymasını isteyen Zeynep Sağlam, “Her gün çocuklarımıza ‘bugün, yarın, öbür gün’ diyerek, umut vermekten sıkıldık. Çağrımızı duysunlar. Kaçırılmışlar mı, tutuklanmışlar mı bilmiyoruz.” ifadelerini kullandı. İşçilerden Mehmet Ali Göktaş’ın annesi Cemile Göktaş'ta (55), bir yıldır Libya’da çalışan oğlundan haber alamadığını bildirerek, “Büyüklerden rica ediyoruz; bize el atsınlar. Mehmet Ali’nin 5 çocuğu var, perişan halde.” şeklinde konuşu.

İşçilerden Mustafa Can'ın annesi Fatma Can'da (65) ilgili birimlerin yardımını talep etti. İşçilerden Ethem Yılmaz’ın (31) iki çocuk annesi eşi Şengül Yılmaz, hayırlı bir haber için beklediklerini vurguladı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri