Libya'da Alıkonulan 9 Türk Vatandaşından 3'ü Memleketleri Hatay'a Ulaştı

Libya'da 31 Ekim tarihinde yerel askerler tarafından alıkonulan 9 Türk vatandaşı Türkiye'ye döndü. Libya'dan ayrılmak üzere 31 Ekim günü Bingazi'den Misurata'ya doğru hareket eden 9 Türk vatandaşı, bölgedeki karışıklık nedeniyle askerler...

Libya'da 31 Ekim tarihinde yerel askerler tarafından alıkonulan 9 Türk vatandaşı Türkiye'ye döndü.

Libya'dan ayrılmak üzere 31 Ekim günü Bingazi'den Misurata'ya doğru hareket eden 9 Türk vatandaşı, bölgedeki karışıklık nedeniyle askerler tarafından alıkonulmuştu. Ailelerine haber verilmesinin ardından harekete geçen Dışişleri Bakanlığı yetkilileri, gerçekleşen temaslar sonucunda 6'sı Adana, 3'ü Hataylı olan Türk vatandaşlarını Misurata Havaalanı'ndan, dün akşam saatlerinde İstanbul'a getirildi. Sabah saatlerinde Hatay Havaalanı'na gelen Hasan Aslan, İsa Altunay ve Orhan Karadağ yetkililere teşekkür etti.

Libya'da 31 Ekim tarihinden bu yana alıkonan Türk vatandaşlarından İsa Altunay ülkede bir yerden başka bir noktaya hareket halinde iken bir grup Libya askeri tarafından durdurulduklarını ve can güvenlikleri nedeniyle alıkonulduklarını söyledi. Geçen süreç içerisinde herhangi bir kötü muamele görmediklerini anlatan Hasan Aslan, İsa Altunay ve Orhan Karadağ, Libya halkının Türk halkına selam ilettiğini de belirttiler.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri