Libya özgürlükçülerin elinde

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) Konya İnsani Yardım Vakfı görevlisi olarak Libya'ya giden Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Libya'da özgürlük hareketi mensuplarının ülkenin yüzde 85'ini ele geçirdiğini söy
Konya İnsanı Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER) binasında düzenlediği basın toplantısında, Vakıf üyeleri olarak Libya'ya gidip olayları yerinde gördüklerini, hastanelerin durumları hakkında geniş bir rapor hazırladıklarını belirtti.
Olayların 5. gününden itibaren Libya'da yardım faaliyetlerine başladıklarını ifade eden Uysal, Vakfın ülkeye yardımlarının sürdürdüğünü, ekipler olarak ülkedeki eksikleri belirlemeye çalıştıklarını bildirdi.
Libya'da özgürlük hareketi mensuplarının ülkenin yüzde 85'ine hakim olduğunu gördüklerini dile getiren Uysal, şunları kaydetti:
''Libya'ya da özgürlük hareketi mensupları ülkenin yüzde 85'ini ele geçirmiş durumda. Kaddafi, Trablus, Sirt ve birkaç küçük yerleşim yeri dışında ülkede hakim değil. Özgürlük hareketi mensupları kendilerini '17 Şubat Gençlik Devrim Hareketi' olarak adlandırıyorlar. Ancak silahlı güçler Kaddafi'nin elinde bulunuyor. Uluslararası ülkeler özgürlük hareketi mensuplarını tanımazlarsa Kaddafi silahlı güçleriyle halkı katledebilir. Bence uluslararası ülkeler özgürlük hareketi mensuplarını tanıması gerekiyor.''
LİBYA HALKININ TÜRKLERE SEVGİSİ
Uysal, Türk vatandaşı olmanın ayrıcalığını Libya'da fazlasıyla yaşadıklarını vurgulayarak, Türk olduklarını öğrenen Libyalıların kendilerine dokunup sarılmak istediğini, Libyalıların Türklere karşı büyük bir sevgisinin olduğunu bildirdi.
Lokantalarda ve otellerde dahi Türk oldukları için kendilerinden para istenmediğini dile getiren Uysal, ''Bizi el üstünde tuttular ancak orada halkın anlattığına göre Kaddafi, Osmanlı'yı emperyalist olarak tanıtmış. Halk buna rağmen Türkleri çok seviyor'' dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri