Lezita, Abalıoğlu’nu Devler Liginde 12 Sıra Birden Yükseltti

Yem, tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Grubu, İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nun açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 12 sıra birden yükselerek 60.

Yem, tarım, hayvancılık ve gıda sektörlerinde faaliyet gösteren Abalıoğlu Grubu, İstanbul Sanayi Odası (İSO)’nun açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu arasında 12 sıra birden yükselerek 60. oldu. Abalıoğlu’nun 72’den 60. sıraya yükselmesinde, 2006 yılında sektöre kazandırdığı Lezita markası kilit rol oynadı. 2012 yılında yüzde 50’si gıda grubundan olmak üzere toplam 1,1 milyar TL üretimden satış cirosu elde eden grup, böylece ciro anlamında bir önceki seneye oranla yüzde 27 büyüdü. Cironun yüzde 50’si, Lezita markasıyla faaliyet gösterdiği gıda grubundan geldi.

Abalıoğlu Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Ender Abalıoğlu, bu yılki İSO 500 listesinde 12 sıra birden yükselmelerinde, Lezita markasının 2006 yılından bu yana sürekli yükselen başarısının büyük payı olduğunu söyledi. Grup olarak Türkiye’nin en büyük 60. şirketi olmaktan gurur duyduklarını belirten Abalıoğlu, “İSO 500 gibi her yıl büyük bir merakla beklenen listede 12 sıra birden yükselmemizde, gıda alanındaki en önemli markamız Lezita’nın payı yüzde 50. Ayrıca İSO 500’de Lezita markamızla geçtiğimiz yıl kendi sektörümüzde yerleştiğimiz ikinci sırayı hâlâ korumaktan da mutluyuz. Önümüzdeki beş yıllık süre içinde Lezita’nın, sektörün ilk üç markasından biri olmasını hedefliyoruz.” dedi.

2013’TE YÜZDE 25 DAHA BÜYÜYECEK

Abalıoğlu Grubu, Lezita Entegre Et Tesisi’nde 2012 yılında yaptığı 110 milyon TL’lik kapasite arttırımı yatırımıyla saatte 12 bin olan piliç üretim kapasitesini 24 bin adete çıkardı. İleri işlenmiş ürün grubunda ayda bin ton olan kapasite, yaklaşık 2,5 katına çıkarılarak 2 bin 500 tona yükseldi. Üretim kapasitesinin artışının yanısıra ihracat kanalındaki yatırımları ve ciro artışıyla 2013’ün ilk altı ayında da önemli bir büyüme kaydeden grup, yıl sonunda yaklaşık yüzde 25 büyüme bekliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri