Lesotholu Siyasiler Darbenin Ardından Güney Afrika'da

Dağ krallığı Lesotho'da Cumartesi sabahı gerçekleşen darbenin ardından siyasi liderler, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın “acil çağrısı” ile Pretoria'da dün geceden beri görüşme halinde. Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı'nda...

Dağ krallığı Lesotho'da Cumartesi sabahı gerçekleşen darbenin ardından siyasi liderler, Güney Afrika Devlet Başkanı Jacob Zuma'nın “acil çağrısı” ile Pretoria'da dün geceden beri görüşme halinde. Güney Afrika Dışişleri Bakanlığı'nda da, Zimbabve ve Namibya dışişleri bakanlarının katılımıyla, krizden çıkışın yol haritasını belirmek amacıyla üçlü bir zirve gerçekleştirildiği belirtildi.

Güney Afrika Kalkınma Topluluğu (SADC) Başkanı sıfatıyla Lesotho siyasi liderlerini çağıran Zuma'nın, görüşmelere bugün de devam edeceği duyuruldu.

ORDU KOMUTANINA SUİKAST GİRİŞİMİ

Lesotho'da darbenin ardından, Başbakan Tom Thabane'nun Güney Afrika'ya kaçmadan hemen önce atadığı, Ordu Komutanı Korgeneral Maaparankoe Mahao başkent Maseru'daki evinde şafak vakti suikaste uğradı. Mahao saldırıdan kurtulurken, şu anda nerede olduğu bilinmiyor. Mahao'dan önceki komutan Tlali Kamoli ise darbe yapmakla suçlanırken, ordu, güvenlik gerekçesiyle polisin silahına el koyduklarını duyurdu.

BM UYARDI

Birleşmiş Milletler'den (BM) yapılan açıklamada da, Genel Sekreter Ban-Ki mun'un tarafları şiddetten uzak durmaları ve barışı sağlamaları için beraber çalışmaları konusunda uyardığı bilgisi paylaşıldı.

ÜLKEYİ KİMİN YÖNETTİĞİ BELLİ DEĞİL

Lesotho'da Başbakan Thabane'nin koltuğundan edilmesinin ardından, Başbakan Yardımcısı Mothetjoa Metsing hükümeti yönetirken; Pazar gününden itibaren halk sokaklara çıkmaya başlasa da silahlı grupların sokaklarda olduğu ve ülkede tansiyonun düşmediği belirtiliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri