Leonhard Euler Kimdir ? Leonhard Euler sözleri eserleri ?

18. yüzyılın en büyük matematikçi ve fizikçilerinden Leonhard Euler, Google tarafından 15 Nisan'da Doodle olarak ana sayfaya taşındı. Çünkü bugün Leonhard Euler'ın 306. doğum günü.

isviçreli matematikçi ve fizikçi.Leonhard Euler'ın doğumunun 306. yılı Google tarafından unutulmadı ve arama motoru ünlü fizikçiyi ana sayfasına taşıdı. Yaşadığı yüzyılın ve günümüzün de en büyük mateamtikçilerinden biri olarak kabul edilen Euler'in bilimsel çalışmaları 70 cildi aşan bir birikime sahiptir. 

Matematik dünyasına yeni kavramlar kazandıran Euler, topoloji ve aritmetik sayılar teorisi gibi çok önemli teoremleri de ispatlayarak yüzyıla damgasını vurdu.

1707 yılında İsviçre'de dünyaya gelen Euler, 76 yaşına geldiğinde Rusya'da hayatını kaybetti. Trigonometrik fonksiyonlar için yaptığı sin, cos ve tan tanımlamaları gibi birçok önemli bilgiyi matematik dünyasına kazandıran Euler, yakalandığı humma hastalığı yüzünden gözlerini kaybetmesine rağmen matematik ve fizik dünyasına önemli katkılar sağlamaya devam etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri