Lensle denize yada havuza girmeyin

Op. Dr. Ender Şener, lens gözdeyken keratit gibi tehlikeli göz enfeksiyonları gelişebileceğini söyledi
Özel Yozgat Şifa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ender Şener, kontakt lens kullanan kişilerin, kontakt lensle denize veya havuza girilmelerinin sakıncalı olduğunu belirterek, lens gözdeyken keratit gibi tehlikeli göz enfeksiyonları gelişebileceğini söyledi.
Özellikle yaz aylarında, aylık yerine günlük kontakt lens kullanılmasını tavsiye eden Özel Yozgat Şifa Hastanesi Göz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Ender Şener '' Günlük lenslerde denize yada havuza girseniz de atıp yenisini taktığınız için enfeksiyon riski azalmış olur. Ayrıca havuzdaki kimyasallarında da alerjiye neden olabileceği için yüzme gözlüğü kullanılması daha faydalıdır" dedi.
Gözlerde alerji sorunlarının mevsimlerin değişmesi ile arttığına dikkat çeken Dr. Şener,"Bahar aylarında polenler nedeniyle göz alerjisinin sık görülmektedir. Bu sebeple En önemlisi şikayetler başlar başlamaz göz hekimine müracaat ederek erken teşhis ve tedavilerden yararlanılması gerekir" dedi.
Yaz aylarında kuvvetlenen güneş ışınlarından gözü korumak gerektiğinde dikkat çeken Dr. Şener, "herhangi bir gözlük yada kontak lens gözü güneş ışınlarından korur. 'Gözlük camları güneşten gelen zararlı ışınlardan korur. Daha iyi camlar görme kalitesini artırır ve zararlı ışınların gözün arkasında görmemizi sağlayan retina dediğimiz ağ tabakaya zararlarını önler. Özellikle numaralı gözlük yada kontakt lens kullanmayan kişilerin güneş gözlüğü kullanmayı ihmal etmemesi gerekir. Küçük yaşlarda çocuklarda gözlük kullanımı zor ise şapka takmanın da faydalı olcaktır" diye konuştu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri