Lavanta Bahçesi çehreyi değiştirdi

Saracoğlu Mahallesi’ne 90 bin metrekare alana kurulan lavanta bahçesi, ilçenin çehresini değiştirdi. Lavanta bahçesi, ekonomik değerinin yanı sıra eşsiz görsel güzelliğiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı oluyor

Hem ekonomiye hem de Konya turizmine katkı sunmak amacıyla kurulan Karatay Belediyesi Lavanta Bahçesi, yerli ve yabancı turistlerin yeni gözde mekânları arasına girdi. Saraçoğlu Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik alanda oluşturulan tıp ve kozmetiğin yanı sıra yağ üretim sektöründe de yaygın olarak kullanılan Lavanta Bahçesi katma değeri yüksek bir bitki olarak biliniyor. 90 binin üzerinde lavanta fidesinin ekildiği Karatay Belediyesi Lavanta Bahçesi aynı zamanda fotoğrafseverlerin de uğrak yeri oldu.

2-3 YIL SONRA BAMBAŞKA BİR MANZARA İLE KARŞILAŞILACAK

Farklı zenginliklere, eşsiz güzelliklere, verimli ve bereketli topraklara sahip bir ilçede yaşadıklarını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, “Saracoğlu Mahallemizde 90 bin metrekarelik alanda oluşturduğumuz Lavanta Bahçemize 90 binin üzerinde lavanta fidanı diktik” dedi. Lavanta Bahçesinden verim alınmaya başladığını ancak lavantanın 2 yıl sonra en yüksek verime ulaştığını dile getiren Kılca, “Yetiştiren, üreten ve kazanan, aynı zamanda turizm alanında da kazandıran lavanta bahçelerimizi gezip, burada fotoğraf çektirmek ve kokusunu içlerine çekmek isteyen misafirlerimiz ile birlikte Lavanta Bahçelerimiz önemli bir turizm ziyaret merkezi haline gelecek. 2-3 sene sonra bambaşka bir manzara ile karşılaşacağız. Burada fotoğraf çektirmek ve bu çiçeklerin eşsiz kokusunu içlerine çekmek için buranın iyi bir tercih olacağını, yine bahçemizin fotoğraf tutkunlarının yanı sıra yerli ve yabancı turistlerin de yeni gözde mekanları arasına gireceğine inanıyorum” şeklinde konuştu.

“ÜRETİME TEŞVİK EDEBİLİRSEK, MUTLU OLURUZ”

“Lavanta Bahçemiz ile tarıma dayalı ve onun türevleri olarak da çok önemli bir ekonomik kazanım sağlanmış olacak” diyen Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, son olarak şunları söyledi: “Antiseptik özelliğinden dolayı koronavirüs salgını döneminde lavantanın öneminin daha da arttı. Lavantanın mikroplardan arındırma özelliği bulunuyor. Kozmetik alanında çok önemli bir bitki. Bu alanda da güzel sonuçlar elde ediliyor. Çalışmalarımızı gören çiftçilerimizi lavanta üretimine teşvik edebilirsek mutlu oluruz. Karatay Belediyesi olarak çiftçilerimize, vatandaşlarımıza örnek olmak istiyoruz.”

MUSTAFA ÜNÜVAR

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (5)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri