Lara Birlik Projesi Meclisi Gerdi

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, eskiden Lara Birlik’e ait olan plaj alanının yeniden düzenlenerek 20 yıl süreyle işletilmesi veya işlettirilmesi konusunda ihale yapılabilmesi için Belediye Encümeni'ne yetki verdi. CHP'lilerin red, MHP'nin...

Antalya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, eskiden Lara Birlik’e ait olan plaj alanının yeniden düzenlenerek 20 yıl süreyle işletilmesi veya işlettirilmesi konusunda ihale yapılabilmesi için Belediye Encümeni'ne yetki verdi. CHP'lilerin red, MHP'nin çekimser kalmasına rağmen AKP'li üyelerin oylarıyla kabul edilen maddenin görüşmesi sırasında zaman zaman tansiyon yükseldi, hararetli tartışmalar yaşandı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ekim ayı meclis toplantısının devam oturumu Menderes Türel'in başkanlığında Antalya Su ve Atıksu İdaresi binasında yapıldı. 19 gündem maddesinin karara bağlandığı meclis toplantısında zaman zaman sinirler gerildi. Meclisteki ilk gerginlik gündem dışı konuşmalar sırasında yaşandı. AKP grup sözcüsü Bahattin Bayraktar'ın kendi iktidarlarından önceki döneme ilişkin bazı ifadeler kullanması muhalefetin tepkisine neden oldu. Ardından görüşülen maddede meclis, akıllı kart sistemiyle ücret toplama işinin Muratpaşa, Kepez, Konyaaltı, Aksu ve Döşemealtı dışındaki ilçelerde de uygulaması işi için Antalya Ulaşım AŞ'ye yetki verdi.

Meclis'teki en gergin dakikalar ise kapatılan Lara Birlik'e ait plaj alanıyla ilgili maddenin görüşülmesi sırasında yaşandı. Alanın yeniden projelendirilerek, 20 yıl süreyle işletilmesi veya işlettirilmesi işinin gerçekleşmesi için meclisin Belediye Encümeni'ne yetki vermesi istendi. AKP'lilerin olumlu yöndeki görüşüne rağmen CHP grubu buna itiraz etti. Bütün Şehir Yasası kapsamında kapanan Lara Birlik'le ilgili sürecin yargıda olduğunu hatırlatan CHP'liler, süreç tamamlanmadan alanla ilgili tasarrufta bulunmanın doğru olmayacağını savundu. CHP'lilerin yanı sıra MHP'nin de itiraz ettiği bir diğer konu ise 20 yıllık sürenin uzunluğuna oldu. CHP'nin itirazlarına, MHP grubunun ise çekimser kalmasına karşın madde AKP'lilerin oylarıyla kabul edildi. Maddenin görüşmeleri sırasında sert tartışmalar yaşandı, mecliste tansiyonun yükseldiği anlar oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri