Laloviç: Güreşin Olimpiyatlarda Kalması İçin Uğraşacağız

İsmi Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değiştirilen Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Nenad Lalovic, güreşin bundan sonra da olimpiyatlarda yer alması için uğraşacaklarını söyledi.Taşkent’te yapılan FILA Kongresi’nde...

İsmi Dünya Güreş Birliği (UWW) olarak değiştirilen Uluslararası Güreş Federasyonları Birliği (FILA) Başkanı Nenad Lalovic, güreşin bundan sonra da olimpiyatlarda yer alması için uğraşacaklarını söyledi.

Taşkent’te yapılan FILA Kongresi’nde basına konuşan Laloviç, FILA’da yapılan isim ve amblem gibi değişikliklerin güreş için yeni bir dekor teşkil ettiğini kaydetti. Laloviç konuşmasının devamında, 40 yıla yakındır aynı isimle anılan FILA’nın bazı modernizasyon çalışmalarına tabi tutulmasının kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

Yeni değişiklikleri değerlendiren Laloviç, "Güreşte, güreş severlerin istedikleri ürünleri ortaya koymalıyız. Biz, daha çok seyircilerden yana koşmak istiyoruz. Seyirci yararına olan böyle bir yapılanmanın hiçbir zaman sonu gelmez, her zaman çalışmak ve değişime gitmek gerekiyor." diye konuştu.

FILA’daki değişiklikleri, kişinin takım elbise almasına benzeten Laloviç, basın mensuplarına, 'Siz de yeni takım elbise seviyorsunuz değil mi?' diye sordu. 'Evet' cevabını alınca da Laloviç 'Biz de seviyoruz' dedi. FILA’nin 40 yıla yakındır bu isimle anıldığını hatırlatan Laloviç, artık bazı modernizasyon çalışmaları yapmanın kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

Güreşin 2014 sonuna kadar olimpiyat programında olması konusunda garantileri olduğunu hatırlatan Laloviç, bundan sonrası için uğraşmak gerektiğini vurguladı. Laloviç, "Ama olabilecek her türlü değişime, olaya hazırlıklı olmak lazım. Biz bunu yapmaya hazırız. Güreşi olimpiyat programına koymayı başardık." ifadelerini kullandı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri