Lale’de Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Anıldı

Özel Lale Anadolu Lisesi öğrencileri, Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hoca Efendi’nin örnek yaşamını Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden, aynı zamanda Hacıveyiszade ailesinin damadı olan Yrd. Doç. Dr. Ali Öge’den dinledi.

Özel Lale Anadolu Lisesi öğrencileri, Hacıveyiszade Mustafa Kurucu Hoca Efendi’nin örnek yaşamını Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden, aynı zamanda Hacıveyiszade ailesinin damadı olan Yrd. Doç. Dr. Ali Öge’den dinledi. Ali Öge, Hacıveyiszade’nin ilmiyle amel eden, İslam’ı hayatında yaşayan, selamlaşmayı ve muhabbeti yaymaya çalışan bir alim olduğunu söyledi.

Hocanın hayatından örnekler sunarak öğrencileri bilgilendiren Öge, hocanın örnek bir şahsiyet olduğunu belirtti. Okul Müdürü Abdullah Şafak da Lale Koleji’nin örnek şahsiyetleri tanıttığını, bu tür programların öğrenciler üzerinde etkileyici ve kalıcı olduğunu belirterek, yoğun akademik çalışmaların yanı sıra öğrencilere dünya görüşü kazandırmak adına bu çalışmalara önem verdiklerini söyledi. Program okul başkanı ve sınıf başkanlarının Ali Öge’ye hediye takdimi ile sona erdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri