Lale mezunları Ribat'ta bir araya geldi

Lale Eğitim Kurumlarının mezunları Ribat'ta buluştu.

Lale Eğitim Kurumlarının mezunları Ribat'ta buluştu. Ribat Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Muzaffer Büyük,  yaptığı konuşmada, Lale mezunlarının Ribat Eğitim Vakfı'nın en geniş tabanını oluşturduğunu belirterek, bu tür programları geleneksel hale getirmek istediklerini ifade etti.  Muzaffer Büyük şöyle konuştu, "Bir kurumun gençliği yoksa, geleceği yok demektir, Ribat Eğitim Vakfı bunun için gençlerimize, sizlere güvenmektedir ve sizin Ribat Eğitim Vakfımızın geleceğiniz olduğunu düşünüyoruz. Ribat olarak biz Müslümanların klikleştirilmesinden, bölük pörçük olmasından, şucu, bucu olmasından yana değiliz. Buna karşıyız. Sizlerden bir hocanız olarak, her vakfa, derneğe, İslami insani yardım yapan her kuruluşa yardım yapmanızı istiyoruz. Müslümanlar en fazla şuculuktan buculuktan çekmiştir. Biz Ribat olarak bu oyuna gelmeyeceğiz, Müslümanlar kardeştir diyeceğiz, taassup yapmayacağız, istişareyle yürüyeceğiz.”

KUR'AN-I KERİM BULUNDURMAK YASAKTI

Yıllarca okullarda, Kur'an-ı Kerim'in bulundurulması yasaktı olduğunu ifade eden Büyük, “Şimdi aynı okullara devletimiz tarafından Kur'an-ı Kerim dersi kondu. Kur'an-ı Kerim ders olarak okutulmaya başlanmışsa, bir okuldaki öğretmen bu Kur'an-ı Kerim'i öğrencilere aksettiremiyorsa, öğretemiyorsa, yaşamlarına yol gösterici yapamıyorsa sorumludur, vebali vardır, onun için bugün eğitim kurumları çok vebal altında. Belki bu hükümet Huzur-u İlahi'de kendini kurtarabilir, hizmet yollarını açtı. biz Ribat olarak buna şahidiz, önümüzde engel yok, bizlere destek var. Ama Müslümanlar çalışmıyor, 24 saatlerinden zaman ayırmayı başaramıyorlar. Oysa 24 saatlerine bir 24 saat daha katarak hizmet yapamıyorsak hepimiz, bütün Müslümanlar sorumludur. Bugün sivil toplum kuruluşları ne yazık ki bir birlerini taklit ediyor, birisi hangi hizmeti yaparsa diğerleri de o hizmetleri yapmaya başlıyor.

Ama biz Ribat olarak, Ribat mensupları olarak, Lale Mezunları olarak şunu bilmeliyiz, enerjimizi taklit yaparak, basit işlerle harcayamayız, Müslümanlar bizden hizmet istiyor, medyada istiyor, yurtlar istiyor. Ribat bünyesine 5 radyo kattık ama bu yetmiyor, televizyon istiyor, sosyal medyayı yönetecek hizmet istiyor, dünyayı şekillendirecek hizmet istiyor.

Onun için durmadan çalışma mecburiyetimiz var." dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri