Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Hollanda'ya Veda Etti

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Hollanda'daki görev süresinin dolması vesilesiyle Kral Willem Alexander'a veda ziyaretinde bulundu.

Türkiye'nin Lahey Büyükelçisi Uğur Doğan, Hollanda'daki görev süresinin dolması vesilesiyle Kral Willem Alexander'a veda ziyaretinde bulundu.

Kral Alexander, Büyükelçi Uğur Doğan ve eşi Manolya Doğan'ı Wassenaar'daki özel konutunda kabul etti. Kabulün ardından açıklama yapan Uğur Doğan, "Bu veda sırasında daha önce Sayın Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ve Sayın Başbakan Mark Rutte ile yaptığımız veda ziyaretlerinde olduğu gibi ikili ilişkileri ele aldık. İkili ilişkilerimizin geldiği düzeyi birlikte değerlendirdik. Sayın Kral Willem Alexander, Sayın Başbakan Mark Rutte, Sayın Dışişleri Bakanı Frans Timmermans ve diğer üst makamlar ile ilişkilerimizin ekonomik siyasi kültürel ve insan ilişkileri bağlamında mükemmel düzeyde seyretmek olduğunu ifade ettiler." dedi.

Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin 400. yılını geçtiğimiz sene kutladıklarını hatırlatan Uğur Doğan, konuyla ilgili etkinliklerin ilişkilere iyi bir ivme kazandırdığını ifade etti. Hollanda'daki Türklerin ilişkilere yaptığı katkının da görüşmelerde teyit edildiğini dile getiren Büyükelçi Doğan, ilişkilerin derinleşerek ve güçlenerek devamı konusunda en üst düzeyde siyasi iradenin mevcut olduğunu vurguladı.

Bundan sora Malezya'da büyükelçilik görevini sürdüreceğini söyleyen Büyükelçi Uğur Doğan, kendisinin yerine Cumhurbaşkanlığı dışişleri danışmanlarından Sadık Arslan'ın 15 Aralık'tan itibaren Lahey'de göreve başlayacağı bilgisini verdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri