Lağım Suyu Evleri Bastı, Günlerdir Sokak Ortasından Pis Su Akıyor

Bursa’nın merkezinde bir mahallede lağım suları evleri bastı. Pis su, eşyaları kullanılmaz hale getirdi, insanlar komşularına sığındı. Sokak sakinleri, defalarca aramalarına rağmen belediyenin kendileri ile ilgilenmediğini iddia etti. Merkez...

Bursa’nın merkezinde bir mahallede lağım suları evleri bastı. Pis su, eşyaları kullanılmaz hale getirdi, insanlar komşularına sığındı. Sokak sakinleri, defalarca aramalarına rağmen belediyenin kendileri ile ilgilenmediğini iddia etti.

Merkez Osmangazi ilçesi Fatih Sultan Mahallesi Akasya Caddesi Barış Sokak sakinleri, bir haftadır evlerini basan lağım suyu ile uğraşıyor. Belediyeyi defalarca aramalarına rağmen, gelip giden olmaması nedeniyle eşyaları lağım sularının altında kalan bir aile, 2 gündür komşularında kalıyor.

“RESMEN HASTALIK”

Ev sahibi Aydın Hoçur ile eşi Neslihan Hoçur, yaşadıkları dramı anlatarak belediyeye tepki gösterdi. Neslihan Hoçur, “Hiçbir şey kabul etmiyorum. Belediye 'a’dan 'z’ye yapmak zorunda. Ben yemeyip içmeyip işe gidiyorum, şu rezilliğe bakın. Aradığımız anda gelselerdi, evim bu kadar batmayacaktı. Biz de sokakta kalmayacaktık. Benim eşimin, çocuğumun sağlığı söz konusu, sokaktaki insanın sağlığı söz konusu. Resmen hastalık. Merdivenlere çıkamıyoruz kokudan.” dedi.

“OY İÇİN KAPI KAPI YALVARIYORLAR, ARAYINCA GELMİYORLAR”

Çocuğunun başka bir yerde, kendilerinin de üst katta kaldıklarını belirten Neslihan Hoçur, “Belediyenin bu kadar duyarsızlığı bizi çok şaşırttı. Niçin gelmiyor? Biz insan değil miyiz? Oy zamanı kapı kapı gezip yalvarıyorlar. İnsanlık dışı bir şey bu. Şu petekler bile değişecek, ben bu pisliği kabul etmem. Biz çalmadık, çırpmadık, yaptık. Sonuna kadar hakkımı arayacağım. Herkes yaptığının bedelini ödeyecek. Evde her yeri kırdı eşim, su çıksın diye. Koltuklar su içinde, ıslak, kullanılacak gibi değil. Hiçbir şeyim kullanılacak gibi değil.” diye konuştu.

Aydın Hoçur ise yetkililere ulaşamadıklarını, ulaştıklarında da ‘sıra sizde’ diyerek oyaladıklarını dile getirdi.

“LAĞIM SULARI SOKAKTAN AKIYOR”

Komşuları Engin Akgün, iki gündür lağım suyunu sokağa verdiklerini belirterek, “Belediyeyi aradık gelip giden yok. O ona aktarıyor, o ona aktarıyor. Sokakta kanal tıkalı, önceki gün gelmişler yukarıyı açmışlar buraya hiç bakmamışlar. Bir de gelen araç bu işi yapacak araç değil. Bu su akıyor, yağmurla alakası yok. Kanal tıkalı olduğu için evlerin bütün atık suları kanalizasyondan geçemediği için evlerden taştı. Banyodan, mutfaktan, tuvaletten çıkan sular bunlar. Evlere kokudan girilmiyor. Bu tür olaylar bu bölgede çok yaşanıyor. Ve vatandaş çare bulamıyor, sesini duyuramıyor. Ama su parası, elektrik faturası günü gelince hemen alıyorlar.”

4 gün boyunca lağım suyunun kendi evini bastığını ve aramalarına rağmen belediyeden kimsenin gelmediğini söyleyen Yunus Aksu, tepkisini şu sözlerle dile getirdi: “Benim evimi de lağım bastı. Kazma ile kırdım, 4 gün sokağa aktı. Kimse gelmedi. Aradık belediyeyi 4 günde ancak gelip temizlediler.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri