Laboratuar yenilendi

Hayırsever iş adamı Ramazan Özer'in annesi Hacer Özer adına Konya Numune Hastanesinde yaptırdığı laboratuar hizmete girdi.
 
Konya Valisi Osman Aydın, Numune Hastanesi konferans salonunda düzenlenen açılış töreninde, Osmanlı ve Selçuklu döneminde okul, hastane, sebil ve çeşmelerin hayırseverler tarafından yaptırıldığını belirtti. 
Hayırsever iş adamı Ramazan Özer'in de laboratuar yaptırarak ecdadın bu güzel mirasını yaşattığını ifade eden Aydın, ''Son yıllarda Konya'da bağış anlamında Türkiye ölçeğinde azımsanmayacak ölçüde işler başarıldı. Konya'da bu hizmetler bir ibadet duygusu içerisinde yerine getiriliyor. Dileğimiz bu hizmetlerin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi'' diye konuştu. 
Konya Numune Hastanesi Başhekimi Dr. Rıza Sarıbabıçcı da 600 yataklı hastanenin günlük 5-7 bin hastaya ayakta poliklinik hizmeti verdiğini, 150-180 hastanın da yatış ve çıkış yaptığını bildirdi. 
Sağlık hizmeti sunumunun nitelikli eleman, bilgi, beceri, zihinsel ve bedensel enerjinin yanında çok önemli boyutlarda ekonomik kaynaklara bağımlı bir süreç olduğunu kaydeden Sarıbabıçcı, ''Bugün açılışını gerçekleştirdiğimiz yeni merkezi laboratuar binamız da bu şekilde iş adamı Ramazan Özer tarafından halen hayatta olan annesi Hacer Özer hanımefendi adına yaptırılmış ve hastanemize teslim edilmiştir'' dedi. 
İnsanların adlarını, hiç tanımadıkları başka insanların hizmetine sunulacak eserlerde yaşatmak için fedakarlıkta bulunmalarının takdire şayan olduğunu bildiren Sarıbabıçcı, laboratuar ve kan merkezi personeline ferah bir çalışma ortamı kazandıran, son teknoloji ürünü tıbbi cihaz donanımı ile güvenli hizmet sunumuna elverişli bu binanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. 
Konuşmaların ardından, protokol üyeleri yaklaşık 850 bin TL'ye mal olan Hacer Özer Merkez Laboratuarını, kurdeleyi keserek hizmete açtı. Protokol üyeleri, daha sonra birlikte laboratuar binasını gezdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri