KYK yurtlarında öğrencilere yemek zulmü!

Zam furyası, KYK yurtlarını da vurdu. KYK yurtlarında kalan öğrenciler, yüksek fiyat politikasından şikayetçi oluyor. Öğrenciler, özellikle Ramazan ayında karnını yeterince doyuramadığını, kaliteli beslenemediğini söylüyor

Ekonomik krizle birlikte her alanda sıkıntılar iyice baş göstermeye başladı. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK)'da kalan öğrenciler, yemek fiyatlarındaki artıştan olumsuz etkilendi. Son günlerde öğrenciler özellikle sahurda ve iftarda sıkıntı yaşadıklarını, kahvaltı çeşitlerinin ve yemeklerin doyurucu olmadığını, zorunlu olarak para vererek ek yemek ve kahvaltılık çeşit almak zorunda kaldıklarını ifade etti. Öğrenciler, gerektiği kadar kaloride ve insanca doyacak şekilde yemek yiyemediklerini aktardı. Üniversite öğrenciler, “ Bizler müşteri değiliz” diyerek, bu duruma tepki gösterdi.

TEK ÇEŞİT YEMEK YİYİP KALKANLAR VAR!

Şems Tebriz-i KYK Kız Yurdu'nda kalan bir öğrenci, yemek fiyatlarının çok pahalı olduğunu, öğrencilerin yeterince karnını doyuramadığını dile getirdi. Bu durumdan şikayetçi olan öğrenci, “Canımızın istediğini alamıyoruz. Kasaya geldiğimizde fiyat aşıyor” dedi. Zamlardan sonra porsiyonların çok küçüldüğünü, fiyatların da arttığını ifade eden bu öğrenci, şunları söyledi: “Sabah yemek ücreti 8 TL. Akşam yemek ücreti de 17 lira. Öğrenciler, genel olarak parası olmadığı için tek çeşit alıyor. Ekmek 1 buçuk lira. Sabah küçük su alıyoruz 1.25. Akşam 1 buçuk litrelik su alıyoruz 2 buçuk lira. Ayran 3 lira. Cacık 5 lira. 4 tane köfte 12 lira. Sabah kahvaltısında bir kızartma almak istesek 6.75 TL. 1.25 TL bize kalıyor. Ona da ya kutuda peynir ya da birkaç tane zeytin alabiliyoruz. Akşam yemeklerinin yanına çorba veya salata alamıyoruz. Bütçemizi aşıyor. Özetle yemeklerden karnımız doymuyor. Üstelik yemekler de çok pahalı. Bazı arkadaşlarımız bütçesini aşamıyor. Tek çeşit yemek yiyip, kalkıyor. Bazı arkadaşlarımız da daha hesaplı olduğu için bir araya geliyor, paralarını birleştirip dışarıdan peynir, zeytin yumurta alıyor. Öğrenciler gerçekten zorlu durumda. Salata, pilav ve ana yemeği bir arada göremiyoruz.”

DOMATES VE SALATALIKLAR İKİYE BÖLÜNEREK SATILIYOR!

Tahir Büyükkörükçü Yurdu'nda kalan bir öğrenci ise şöyle konuştu: “Bir börek ve meyve suyu 8 lira. Bununla sahur yapan arkadaşlarımız var. Parası olmadığı için bir börekle karnını doyurmaya çalışan arkadaşlarımız var. Bir dilim börekle karın doyar mı? Çoğu zaman sofradan aç bir şekilde kalkıyoruz. Canımız domates istiyor alamıyoruz. Geçen gün bir arkadaşım kaldığımız yurtta domates yemek istedi. Domates aldı, 10 lira tuttu. Salatalık ve domatesler ikiye bölünerek satılmaya başlandı. Yarım domates 5 lira. Sabah kahvaltı ücreti 8 lira. Yarım domates 3-5 lira. Bütçemizi aşamıyoruz, karnımızı doyuramıyoruz. Fiyatlar arttı aynı zamanda yemeklerin de kalitesi düştü. Öğrenciler, kaliteli bir şekilde beslenemiyor. Yaşadığımız hayat, gerçekten hayat değil.”

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (20)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri