Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (Krv) Ekonomi Heyeti Türkiye’ye Gidiyor

Türklerin en çok yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, resmi ziyarette bulunmak üzere Entegrasyon ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın ile birlikte yarın Türkiye’ye gidiyor.

Türklerin en çok yaşadığı Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti (KRV) Ekonomi Bakanı Garrelt Duin, resmi ziyarette bulunmak üzere Entegrasyon ve Çalışma Bakanlığı Müsteşarı Zülfiye Kaykın ile birlikte yarın Türkiye’ye gidiyor. İstanbul ve Ankara’da bir dizi temaslarda bulunacak bakan ve beraberindeki heyetin gezisi dört gün sürecek. Türkiye’de Alman Büyük Elçiliği yetkililerinin de eşlik edeceği gezide Bakan Duin resmi ziyaretin ilk durağında Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, TOKİ Başkanı, Ekonomi Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) yanı sıra Ticaret ve Gümrüklerden Sorumlu Bakanlık yetkilileri ile görüşmeler yapacak.

Gezinin ikinci durağında Duin, İstanbul Sanayi Odası (İSO), İstanbul Teknoloji Merkezi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri ile görüşülecek.

Akabinde KRV’nin dış yatırım kurumu NRW.INVEST-Awards'in yatırım ödülü programına da katılacak olan heyet, gezide ayrıca yerli ticari şirketlerle bir araya gelerek işbirliği yollarını araştıracak. Müsteşar Kaykın ise gezide Türk yetkililerle Türk gençlerinin meslek eğitimi durumunu görüşecek. Bilindiği gibi Türkiye’deki dual meslek eğitim sistemi Cumhuriyet’in ilk yıllarında Alman eğitim bilimcileri tarafından Alman modeli baz alınarak Türkiye şartlarına göre uyarlanmıştı. Bunun yanında Almanya dünyaca beğenilen kendi meslek eğitim sistemini dünyaya tanıtmayı geçtiğimiz günlerde uzunca tartışmıştı.

Geziye bakanlık yetkililerinin yanı sıra Köln IHK, TD-IHK, TIAD, ATIAD, Şahinler Holding’in yanında sanayi ve ticaretten temsilciler ile birlikte basın mensuplarından oluşan kalabalık bir grup da eşlik edecek. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri