Kuzey Kore’de Yüksek Halk Konseyi Toplanıyor

Kuzey Kore’nin en büyük yasama organı olan Yüksek Halk Konseyi’nin 25 Eylül’de toplanma kararı aldığını açıklandı.Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı, 25 Eylül’de Yüksek Halk Konseyi’nin 13. Dönem 2. Genel Kurul Toplantısı’nın yapılacağını...

Kuzey Kore’nin en büyük yasama organı olan Yüksek Halk Konseyi’nin 25 Eylül’de toplanma kararı aldığını açıklandı.

Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı, 25 Eylül’de Yüksek Halk Konseyi’nin 13. Dönem 2. Genel Kurul Toplantısı’nın yapılacağını duyurdu. Kuzey Kore’nin en büyük yasama organı organı olan Yüksek Halk Konseyi’nin yıl içinde ikinci kez genel kurul toplantısına girmesi dikkat çekti. Genelde her sene mart ve nisan ayında genel kurul toplantısını yapan Yüksek Halk Konseyi’nin bu kez hangi konuları ele alacağı ve nelerin görüşüleceği merak konusu.

Kuzey Kore Yüksek Halk Konseyi’nin 12. Dönem 6. Genel Kurul Toplantısı’nı 2012 yılında yapmış ve ülkedeki eğitim sistemi baştan aşağıya değişmiş, zorunlu eğitim süresi ise 11 yıldan 12 yıla çıkarılmıştı.

Kuzey Kore’de genel seçimler yapıldıktan sonra Yüksek Halk Konseyi’nin 13. Dönem ilk Genel Kurul Toplantısı ise geçen Nisan ayında yapılmıştı. Toplantıya Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un ilk defa milletvekili sıfatı ile katılmış ve toplantıda ülkedeki üst yönetim kadrosu yeniden belirlenmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri