Kuzey Kore’de Yarın Yüksek Halk Konseyi Toplanıyor

Kuzey Kore’nin en yüksek yasama organı olan Yüksek Halk Konseyi yarın toplanıyor.Başkent Pyongyang’da yarın büyük bir gün olacak. Kuzey Kore’nin en büyük yasama organı organı olan Yüksek Halk Konseyi’nin yıl içinde ikinci kez genel...

Kuzey Kore’nin en yüksek yasama organı olan Yüksek Halk Konseyi yarın toplanıyor.

Başkent Pyongyang’da yarın büyük bir gün olacak. Kuzey Kore’nin en büyük yasama organı organı olan Yüksek Halk Konseyi’nin yıl içinde ikinci kez genel kurul toplantısına giriyor. Genelde her sene mart ve nisan ayında genel kurul toplantısını yapan Yüksek Halk Konseyi’nin yıl içinde ikinci kez toplanmaya iten sebebin ne olduğu ise bilinmiyor. Öte yandan yarınki toplantıda hangi konuların ele alınacağı ve nelerin görüşüleceği ise merak konusu.

Kuzey Kore’de son genel seçimler yapıldıktan sonra Yüksek Halk Konseyi’nin 13. Dönem ilk Genel Kurul Toplantısı ise geçen Nisan ayında yapılmıştı. Toplantıya Kuzey Kore’nin lideri Kim Jong-un ilk defa milletvekili sıfatı ile katılmıştı. Toplantıda ise enişte Jang Song-taek’in tasfiye edilmesin sonra ülkedeki yeni üst yönetim kadrosu belirlenmişti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri