Kuzey Kore’de Görevden Alınan İkinci Adam Hayatta

Güney Kore Birleştirme Bakanı Ryu Khil-jea, Kuzey Kore’de görevden alınan Jang Sung-taek’in hala hayatta olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Güney Kore Birleştirme Bakanı Ryu Khil-jea, Kuzey Kore’de görevden alınan Jang Sung-taek’in hala hayatta olduğunu öğrendiklerini söyledi.

Güney Kore başta olmak üzere tüm dünya medyası Kuzey Kore’de ikinci adam pozisyonundaki Jang Sung-taek’in görevden alındığı iddiaları ile meşgul oldu. Kuzey Kore lideri Kim Jong-un’un eniştesi olan Jang’un görevinden alındığı iddiası başka soruları da beraberinde getirdi. Bir aydan fazladır Kuzey Kore kanallarında görüntülenmeyen Jang’ın yaşayıp yaşamadığı merak ediliyordu.

Bugün bir basın toplantısı düzenleyen Güney Kore Birleştirme Bakanı Ryu Khil-jea, söz konusu gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Aldıkları bilgilere göre Jang’ın hala hayatta olduğunu söyleyen Bakan Ryu, her hangi bir sağlık sorunu olmadığını da sözlerine ekledi. Kuzey Kore’nin genç lideri Kim’in halası ve Jang’ın eşi olan Kim Kyung-hee’nin de görevden alınma ihtimalinin yüksek olduğuna dikkat çeken Ryu, Hala Kim’in de sağlığında bir problem olmadığını söyledi.

Gazetecilerin sorularına cevap veren bakan, Jang’ın iki adamının halka açık bir tarzda infaz edildiği tarihi tam olarak bilemediklerini söyledi. Bakan Ryu, Jang’un görevden alınmasının Kim Jong-un tarafından bir tavsiye mi yoksa, rejim içinde bir güç çekişmesi mi olduğunu tam bilemediklerini sözlerine ekledi.
J
ang’un görevden alındığı iddiası, Güney Kore medyasının bugün de ana gündem maddesi oldu. Bir çok uzman, ülkede sivilleri ve reformcuları temsil eden Jang’ın görevden alınması ile bir süre Kuzey Kore’de askeri kanatın ağır basacağını öngörüyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri