Kuzey Kore’de 'Arirang Gösterileri' Başladı

Kuzey Kore’deki en büyük festival olan ‘Arirang Gösterileri’ başladı. Bu seneki gösterilerin Kore Savaşı’nın sona erişinin 60.

Kuzey Kore’deki en büyük festival olan ‘Arirang Gösterileri’ başladı. Bu seneki gösterilerin Kore Savaşı’nın sona erişinin 60. yılına denk gelmesi nedeniyle daha muazzam bir şekilde hazırlandığı aktarıldı.

Kuzey Kore Merkez Haber Ajansı, Arirang Gösterileri’nin dün akşam saatlerinde, 1 Mayıs Stadyumu’nda yapılan gösteriler ile başladığını duyurdu. Her sene olduğu gibi bu sene de dans ve akrobasi gösterilerinin yanı sıra havai fişek gösterileri de yapıldı. Kuzey Kore’nin galibiyet olarak nitelendirdiği Kore Savaşı’nın sona erişinin 60. yıl dönümü nedeniyle gösterilerin daha muhteşem bir şekilde geçeceği aktarıldı.

Gösterilerin açılış gecesinde yapılan konuşmada, atılan uydulara ve yapılan nükleer denemelere atıfta bulunulmaması dikkat çekti. Öte yandan bu sene gösterilere Çin’den bir çok ziyaretçinin katıldığı bildirildi. ABD merkezli Özgür Asya Radyosu’nda yer alan habere göre, bu seneki gösteride sık sık Çin-Kuzey Kore kardeşliğine atıfta bulunulduğu aktarıldı.

Her sene yapılan Arirang Gösterileri, bu sene 22 ila 29 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. İlk 2002 yılında ülkenin kurucusu Kim İl-sung’un 90. doğum günü vesilesi yapılan Arirang Gösterileri, 2005 yılından beri her sene düzenleniyor. Gösteriler de yaklaşık 10 bin gösterici görev alıyor.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri