Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Görüşmeler İçin Rusya'da

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Su-yong'un bir dizi temaslarda bulunmak üzere Moskova'ya gittiği bildirildi.İran ve New York'taki görüşmelerinin ardından uluslararası gezisinin son durağı Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden Ri'nin, bugün meslektaşı...

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı Ri Su-yong'un bir dizi temaslarda bulunmak üzere Moskova'ya gittiği bildirildi.

İran ve New York'taki görüşmelerinin ardından uluslararası gezisinin son durağı Rusya'nın başkenti Moskova'ya giden Ri'nin, bugün meslektaşı Segey Lavrov'la bir araya geleceği belirtildi.

Tarafların, görüşme sırasında, iki ülke arasındaki siyasi diyaloğu hızlandırma, ekonomik ve ticari ilişkileri kuvvetlendirme konularını müzakere edeceği belirtildi.

Kuzey Kore Dışişleri Bakanı'nın daha sonra, Rusya'nın Uzak Federal Bölgesi Başbakan Yardımcısı Yuri Trutnev, Tarım Bakanı Nikolay Fyodorov ve Rusya'nın Uzak Doğu Bölgesi Kalkınma Bakanı Aleksandr Galushka ile bir araya geleceği kaydedildi.

Moskova'daki görüşmelerin ardından Ri Su-yong'un Rusya'nın Sibirya bölgesinde Habarovsk ve Vladivostok şehirlerini ziyaret edeceği belirtildi.

Uzmanlar, Nisan ayında dışişleri bakanı vazifesine atanan Ri'nin, sürekli dış gezilerde bulunması, Çin'le soğuk bir dönemden geçen Kuzey Kore'nin uluslararası arenadaki diplomatik tecridinin azaltılmasına yönelik olduğu şeklinde yorumlanıyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri