Kuzen Baradei'den Baradei'ye çağrı: Mısır'dan defol

Muhammed Baradai`nin kuzeni Prof. Baradai, 'Baradai`ye Mısır`dan defol diyorum. Mısırlılar, ülkeyi mahvedip Irak`a dönüştürmene izin vermeyecek' dedi.

Güçlü muhalif liderler arasında yer alan ve adı geçici cumhurbaşkanı yardımcısı olarak da geçen Muhammed Baradai`nin kuzeni Prof. Dr. Menal Baradai, "Baradai`ye Mısır`dan defol diyorum. Mısırlılar, ülkeyi mahvedip Irak`a dönüştürmene izin vermeyecek" dedi.

Ulusal Kanser Enstitüsü`nde Radyo Terapi Profesörü olan Baradei, Mısır`ın seçilmiş ilk cumhurbaşkanı Muhammed Mursi`yi destekleyenlerin bulunduğu Nahda Meydanı`nda yaptığı konuşmada, "Ben İhvancı (Müslüman Kardeşler Teşkilatı) değilim. Hiçbir harekete bağlı değilim. Ben bağımsız bir Mısırlıyım. Baradai`ye Mısır`dan defol diyorum. Mısırlılar, ülkeyi mahvedip Irak`a dönüştürmene izin vermeyecek" diye konuştu.

Göstericiler, Menal Baradai`nin sözlerine Muhammed Baradai`yi kastederek, "sen ailen için utanç kaynağısın" sloganlarıyla karşılık verdi.

Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından, askerler tarafından Mursi`yi destekleyen halkın üzerine Cumhuriyet Muhafızları Karargahı önünde sabah namazı kıldıkları sırada ateş açılmış, olayda 53 kişi ölmüş, 322 kişi de yaralanmıştı.(Dünya Bülteni)

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri