Kuyumcu Soygunu Güvenlik Kamerasına Yansıdı

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, sahibinin öldüğü kuyumcu soygunuyla ilgili aranan bir kişi daha yakalandı, altınlar ele geçirildi. Güvenlik kameralarına ise olay anı saniye saniye yansıdı.Olay, Mersinalanı Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde...

İzmir'in Seferihisar ilçesinde, sahibinin öldüğü kuyumcu soygunuyla ilgili aranan bir kişi daha yakalandı, altınlar ele geçirildi. Güvenlik kameralarına ise olay anı saniye saniye yansıdı.

Olay, Mersinalanı Mahallesi, Cumhuriyet Caddesi'nde bulunan kuyumcuda meydana geldi. Kuyumcu sahibi Akın Gelmez (34) iş yerini kapatmak üzereyken içeriye iki kişi girerek altınları istedi. Altınları vermeyi kabul etmeyen Gelmez ile soyguncular arasında boğuşma yaşandı. Boğuşma sırasında ateş alan tabancadan çıkan kurşun, Gelmez'in vücuduna isabet etti. Gelmez ağır yaralanırken altınları alan zanlılar, olay yerinden hızla uzaklaştı. Sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından Necat Hepkon Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Gelmez, müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Jandarma ekipleri, güvenlik kameralarını inceleyerek M.Ş.A., M.D. ve Ç.A.'yı gözaltına aldı. Gözaltına alınan üç zanlı suçlarına itiraf etti. Olayda kullanılan tabanca, kıyafetler ve 18 bin lira değerindi altın ormanlık alanda bulundu. Zanlıların tanınmamak için soygundan sonra berbere giderek tıraş olduğu ve banyo yaptığı da ortaya çıktı. Zanlıların olay anında kuyumcuyu öldürmesi kameralara saniye saniye yansıdı.

Jandarma tarafından sorgulanan üç zanlı, işlerinin kötü olmasından dolayı zor durumda olduklarını, bu nedenle kuyumcuyu soymak istediklerini itiraf etti. Yapılan araştırmada zanlılardan M.Ş.A.'nın masanın altında gördüğü kurusıkı tabancayı gerçek sanıp kuyumcu Gelmez'e ateş ederek ölümüne neden olduğu ortaya çıktı. İfadeleri tamamlanan üç zanlı adliyeye sevk edildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri