Kütüphaneci Lütfi İkiz anılıyor

Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Kurucu Müdürü M. Lütfi İkiz, vefatının yedinci yıldönümünde mezarı başında ve İzzet Koyunoğlu Müzesi’nde yâd edilecek.

Konya Aydınlar Ocağı'nın bu haftaki Salı Sohbetleri, Konya Fikir, Sanat, Kültür Adamları Birliği Derneği ve Koyunoğlu Müzesi Müdürlüğü tarafından müştereken düzenlenen bir organizasyonla birlikte merhum kütüphaneci Mehmet Lütfi İkiz, vefatının yedinci yıldönümünde anılacak.

Kurban Bayramına denk geldiği için bu haftaki Salı Sohbeti’ni 11 Ekim Cumartesi gününe kaydırdıklarını ifade eden Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, “Merhum Lütfi ağabeyi anma toplantımızı, Yaşayan Konya Hafızası İkindi Sohbetleri’yle birleştirdik. 11 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’da, Konya’nın manevi mimarlarından Hacı Veyiszâde Mustafa Hocaefendi’nin kabrine yakın olan M. Lütfi İkiz’in kabri başına gidip dua ve Fatihalarla andıktan sonra saat 16.00'da Koyunoğlu Müzesi Konferans Salonu'nda icra edilecek olan sohbetle devam edecek. Daha sonra davetlilere küçük bir ikramımız olacak.

Lütfi İkiz’i sevenleri bu anma toplantısına davet ediyorum” dedi. Konya Bölge Yazma Eserler Kütüphanesi Kurucu Müdürü M. Lütfi İkiz, "Vefatının 7'nci Yılında Lütfi İkiz’i Anıyoruz" başlıklı anma toplantısına konuşmacı olarak şu isimler katılacak. Konya Bölge Yazma Eserler Müdürü Bekir Şahin, Eğitimci Yaşar Çalışkan, Konya Aydınlar Ocağı Genel Başkanı Mustafa Güçlü.
HABER MERKEZİ

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri