Kütüphane Haftasında Yeni Halk Kütüphanesi Hizmete Başladı

Ardahan’da 52’nci Kütüphane Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında restorasyonu tamamlanan yeni halk kütüphanesi törenle hizmete girdi.Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Kültür...

Ardahan’da 52’nci Kütüphane Haftası dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlikler kapsamında restorasyonu tamamlanan yeni halk kütüphanesi törenle hizmete girdi.

Kütüphane Haftası dolayısıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından program düzenlendi. Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda ki programda konuşan Ardahan Valisi Ahmet Deniz, “Kütüphanelerimiz mücevher dükkânlarına benzer. Mücevher dükkânına mutlaka bedel ödersiniz ama kütüphaneden herhangi bir ücret ödemeden mücevherden çok daha değerli bilgiler öğrenirsiniz. Kendi kişisel gelişimimize katkı sunabilecek, geçmişimizi, tarihimizi öğrenmemizi sağlayacak eserlere kütüphanelerden ulaşabiliyoruz. Bir kitap bazen bizi binlerce yıl geçmişe, Büyük Hükümdar Alparslan’a götürebilir, onu yaşarız. Fatih Sultan Mehmet’e, İstanbul’un fethine götürür. Kanuni’ye, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’e götürür. Daha nice büyük fikir adamlarıyla, düşünce adamlarıyla buluşturur bizi. Geçmişimizde medeniyet inşa ettik diyoruz, geçmişimizle övünüyoruz hep. İşte bu övünç kaynağının temelinde bilime, ilime ve kitaba verdiğimiz değer yatmaktadır. Bilge Kral Aliya İzzetbegoviç’in çok meşhur bir sözü var. Diyor ki; ‘Okumak özgürlüğe kanat uçmaktır.’ Biz ülke olarak daha ileriye gideceksek, daha fazla gelişeceksek, daha özgür olacaksak ısrarla kitap okumalıyız” dedi.

Program da, Kütüphane haftası dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere Vali Deniz, ödüllerini verdi. Programda ayrıca çeşitli sunumlar gerçekleştirildi.

Burada ki programın ardından, restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi binada faaliyet gösterecek olan yeni halk kütüphanesinin açılış törenine geçildi. Kongre Caddesi üzerinde ki eski kütüphanenin yanında hizmete giren kütüphanenin açılışını Vali Ahmet Deniz, Belediye Başkanı Faruk Köksoy ve öğrenciler birlikte yaptı. Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından Vali Deniz, protokol üyeleri ve öğrenciler kütüphaneyi gezdi.

Vali Deniz, kütüphaneyi ziyaret eden öğrencilerle sohbet etti ve öğrencilerden kütüphaneden en iyi şekilde faydalanmalarını istedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri