Kutsal Değerlere Saldıran İsrail, Aydın'da Da Protesto Edildi

İsrail’in Kudüs'te Mescid–i Aksa ve Kur'ân–ı Kerîm'e yönelik çirkin saldırıları, Aydın’da da protesto edildi. Cuma namazından sonra Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen, “Kahrolsun İsrail” ve "Aydın’dan...

İsrail’in Kudüs'te Mescid–i Aksa ve Kur'ân–ı Kerîm'e yönelik çirkin saldırıları, Aydın’da da protesto edildi. Cuma namazından sonra Aydın Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından düzenlenen, “Kahrolsun İsrail” ve "Aydın’dan Aksa’ya selam, direnişe devam" gibi sloganların atıldığı protestoda, Türkiye ve Filistin bayrakları yan yana taşındı.

İstasyon Meydanı’nda platform adına açıklama yapan Recep Gezir, “İsrail, El Aksa Mescidi’nin mihrabını askerlerine çiğneterek, çirkin bir saldırı gerçekleştirmiştir. Katil devlet İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yaptığı bu çirkin saldırıya sessiz kalmak, zulmü onaylamak ve saldırıya ortak olmak anlamına gelmektedir. Uluslararası kurumlar, insan hakları örgütleri, Arap Birliği, İslam İşbirliği Teşkilatı ve UNESCO, Mescid-i Aksa’ya karşı saldırıların son bulması ve kuşatmanın kaldırılması için derhal harekete geçmelidir. İsrail faşist uygulamalarıyla, işgaliyle ve saldırılarıyla uluslararası hukuku ve bütün semavi dinlerin hukukunu ihlâl etmeye devam ediyor. Kudüs bütün semavi dinlerin ortak coğrafyası, Mescid-i Aksa bütün Müslümanların ortak mabedi, ilk kıblegâhı ve tüm insanlığın ortak mirasıdır. Bu birliği yok etme çabasına giren İsrail, tüm insanlığın şuurunu hedef aldığını bu hain saldırıyla bir kez daha belgelemiştir. İsrail’in Filistin’deki soykırımına sessiz kalan dünya, artık zulme dur demelidir. İnsan hakları ihlâlleri ve işgali sona erdirmelidir. Uluslararası kurullar medeniyet ve kültür mirasına karşı bu tür saldırıları yasaklamasına rağmen İsrail’in Mescid-i Aksa’yı hedef alması, dünyanın sessizliğinden ve seyirciliğinden aldığı cesaretle hareket ettiğini belgelemektedir. İsrail’i şiddetle lanetliyoruz. İsrail ateşle oynuyor. Haydut devlet bunun farkına varmalı, aksi halde tutuşturduğu fitne ateşinde yanacağını bilmelidir. Bizler Aydın sivil toplum kuruluşları olarak İsrail’i bu kirli emellerinden vazgeçmeye, zulmü ve fesadı terketmeye, bütün Müslümanları da birlik olmaya, uyanışa, dirilişe, bütün kutsallarımızı ve Kudüsümüz'ü korumak için duyarlılığa davet ediyoruz.” dedi.

Tekbir getirilen ve İsrail aleyhine pankartların da yer aldığı eylem, Mustafa Çağırıcı’nın duasıyla sona erdi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri