Kutlu Doğum Programında Salonlar Doldu Taştı

Nida Eğitim Kültür Sanat Vakfı tarafından Hollanda'nın Rotterdam şehrinde tertip edilen 'Peygamberler Yolu' isimli Kutlu Doğum programında 750 kişilik salon doldu taştı.

Nida Eğitim Kültür Sanat Vakfı tarafından Hollanda'nın Rotterdam şehrinde tertip edilen 'Peygamberler Yolu' isimli Kutlu Doğum programında 750 kişilik salon doldu taştı. Sunuculuğunu Ayhan Güleç'in yaptığı Kutlu Doğum programı İlahiyatçı Adem Eliaçık’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Peygamber Efendimiz için, Rotterdam ve çevresinde paylaşılarak Hollanda’nın nüfusu kadar okunması planlanan salâvat sayısının tam 16 milyona ulaşmış olduğunun duyurulmasıyla, salondan “Milyon salat, milyon selam sana olsun, Ey Allah’ın Resulü” sesleri yükseldi.

Peygamber Efendimiz için, Rotterdam'da Zuidertheater'de düzenlene Kutlu Doğum programında Irmak Televizyonu'nun hazırladığı sinevizyon gösterildi.

İlahiyatçı Doç. Dr. Mehmet Refii Kileci, programda yaptığı konuşmada, "Bugün dünya Hazreti Peygamber'in (s.a.s.) mübarek mesajına muhtaç. İnsanlık onu gönderen Rabbimizin Kur'an hakikatlerine muhtaç. Hollanda'da peygamber aşıkları onun sevgisi etrafında toplandılar. Güzel bir gece oldu. O'nu andık. O'na olan sevgilerimiz paylaştık. O'na salat-ü selam getirdik. Gerçekten bizim insanımız O'na olan sevgide, aşkta, muhabbette önde gidiyor. Bir taraftan da gerçekten Avrupa insanı O'nun sevgisine ihtiyacı var. O'nun mesajlarına ihtiyacı var. İnşallah Avrupa'da yaşayan Müslümanlar olarak Efendimiz'i (s.a.s.) dünyaya tanıtabilirsek, bundan daha büyük bahtiyarlık olmaz. Bizler Avrupa'nın huzur, güven ve barışını istiyoruz. O'nun getirdiği doğru İslam'ı doğru bir şekilde tatbik etmek istiyoruz." şeklinde konuştu.

Nida Vakfı Koordinatörü İbrahim Ünal , 2007 yılında kurulan vakfın, hem sosyal hem de dini ve kültürel programlar organize ettiğini söyledi. Ünal, "Vakıf olarak entegrasyon ve benzeri konularda topluma faydalı olmaya çalışıyoruz. Çocuklara sadece dini yönden değil, sanatsal, kültürel ve sportif faaliyetler yapmaktayız. Kutlu Doğum münasebeti ile 16 milyon salâvatı Efendimize hediye ediyoruz. Salât ve selam O’na ve aline olsun. Rabbim bizi şefaatlerine nail eylesin." dedi.

Doğanay müzik gurubu ise söyledikleri ilahiler ve ezgiler ile geceye renk kattı. Parça aralarında Hadis-i Şerifler de okuyan grup izleyicilerden büyük beğeni topladı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri