'Kutlu davamıza sahip çıkacağız'

‘Kalpler Cennetin Çocukları için Buluşuyor’ programında konuşan Eğitim-Bir-Sen Başkan Vekili Latif Selvi, "Geçmiş ümmetlerden bize iki şey miras kaldı. Kutlu bir dava ve bu dava uğruna canını feda eden nesle sahip çıkan dava mensuplarıdır" dedi

İnsani Yardım Vakfı (İHH) ve Memur-Sen tarafından organize edilen Kalpler Cennetin Çocukları İçin Buluşuyor Yetim Dayanışma Günleri Atiker Delux Toplantı ve Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Programa Vali Yakup Canbolat, Büyükşehir Belediye Başkan'ı Tahir Akyürek, Eğitim-Sen Genel Başkan Vekili Latif Selvi, KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bayram Sade, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Eğitim Bir-Sen Konya Şube Başkanı Nazif Karlıer, İHH Konya Şube Başkan'ı Op.Dr. Hasan Hüseyin Uysal ve çok sayıda davetli katıldı. Program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım telekonferans bağlantısı gerçekleştirdi.

İNSANLIĞIN DURUMU VAHİM

Eğitim-Bir-Sen Başkan Vekili Latif Selvi, Konya’nın vakıf medeniyetinin öncüsü olduğunu söyledi. ‘Sivil Toplum Kuruluşları çalışmalarıyla birçok ilimize örnek teşkil etmiştir. Konya IHH çalışanlarını da yetimlere sahip çıkmalarından dolayı tebrik ediyorum’ diyen Selvi, ‘Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın 2006 yılında yayımladığı rapora göre, dünya nüfusunun yüzde 10’unun dünya servetinin yüzde 85’ine, dünya nüfusunun yüzde 90’ı ise dünya servetinin yüzde 15’ine sahiptir. Dünya servetinin Kuzey Amerika, Avrupa, Japonya ve Avustralya gibi ülkelerde yoğunlaştığı, bu ülkelerin dünyanın hane halkı servetinin yüzde 90’ını elinde tuttuğu belirtilmektedir. Yine dünyada 1 milyar insan günde 1 dolarla geçinirken, zenginler, aşırı yoksul 1 milyar insandan 38 bin 486 kat fazla gelire sahiptir. Birleşmiş Milletler’in bir alt kuruluşu olan Gıda ve Tarım Örgütü’nün (FAO) yayınladığı rapora göre, günde 25 bin insanın açlıktan öldüğü görülmektedir. Bu fotoğraf, uygulama kusurlarından değil, zihniyet sorunlarından kaynaklanmaktadır. Paylaştığımız bu veriler bile insanlığın yaşadığı vahim durumu izah etmek için kafidir. O halde insani yaşam standartını herkes için gözeten, güvenli bir gelire kavuşturan bir anlayışla dünyayı yaşanabilir hale getirmek en önemli insanlık görevi olmalıdır. Bunu başarmanın en önemli mücadele ortamı, taban örgütlülüğümüzü güçlendirmektir’ açıklamalarında bulundu.

DOĞRU BİLDİĞİMİZ YOLDA YÜRÜYECEĞİZ

Selvi, ‘Hegemonik yapı unsurlarının merhametine sığınarak sorunlara çözüm bulmanın  mümkün olmadığının altını çizdi. Selvi, konuşmasını şöyle sürdürdü: ‘Zira hak gözetmeyen, çıkar ilişkisiyle birbirine bağlı girift ilişkiler yumağı halinde hareket eden yapılar, yalnızca işleyişi meşrulaştırmaya çalışırlar. Böyle bir gücün karşısında mağduriyet yaşayan ve haksızlığa uğrayanlar dayanışmak, birlikte hareket etmek suretiyle mücadele edebilir, ayakta kalabilirler. Bizler kötü gidişata dur demek için sorumluluk almaktan kaçınmadan, kararlılıkla bu mücadeleyi vermek zorundayız. Hedefimiz, bu sapkın ve bozuk düzeni değiştirebilmek, insani değerler ışığında yaşanabilir bir dünyayı yeniden oluşturabilmektir.
Bunu başarmak için, her türlü düzenbazlıkla mücadele etmeli, tehdit ve şantajdan çekinmemeli, kararlılıkla, doğru bildiğimiz yolda korkmadan yürümeye devam etmeliyiz. Adaletin tesisi için bu bir insanlık borcudur.’

32 TANE YETİMHANEMİZ VAR İHH

Konya Büyükşehir Belediye Başkan'ı Tahir Akyürek, Konya'nın bir vakıf şehri olduğunu ifade etti. Akyürek, "Bu mirası hakkı ile taşımamız gerekir. Nüfus yoğunluğuna göre en çok STK olan şehir" şeklinde konuştu. Daha sonra şunları kaydetti: "Konya'da bir de bilinmeyen vakıf insanları var. Bunlar her yerde. Mazlumların ve yetimlerin yaralarını sarıyor. Bu hassas konuda bizlerde üstümüze düşenleri yapmalıyız."

TİME KOL KANAT GERİYORUZ

IHH Konya Şube Başkan'ı Op. Dr. Hasan Hüseyin Uysal, Bu yıl farklı bir tarz ortaya koyduklarını belirtti. Önceden yetimler ile ilgili sorunlara fazla değinmeyen programlar yaptıklarını bu yıl YE

yetimlerin başına gelen felaketlerin en ağırının konuşulduğu programa imza attıklarını dile getirdi. Uysal, "Yetime kol kanat germek iki cihan saadetidir sorumluluklarımızı bilmeliyiz durumu müsait olan yetim hamisi olmayan kardeşlerimize yetimlere kol kanat germesini anlatmak istiyoruz. yetim bakmak çok sevap bir iş 400 milyon yetim var 200 milyonu sokaklarda yaşıyor. Her yıl binlercesi uyuşturucu bağımlısı oluyor. Bu çocuklara sahip çıkmalıyız. İHH bünyesinde 32 yetimhane bulunuyor. 5 tane de inşaat halinde " dedi.

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri