Kuru: Demokratikleşme Paketinde Taşeron İşçiler Neden Yok?

Kamu Şirket İşçileri Derneği (KAŞİD) Genel Başkanı Adem Kuru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinde taşeron işçilerin neden yer almadığını sordu.

Kamu Şirket İşçileri Derneği (KAŞİD) Genel Başkanı Adem Kuru, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinde taşeron işçilerin neden yer almadığını sordu.

Adem Kuru, dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan demokratikleşme paketinin hayırlara vesile olmasını diledi. Başbakan'a hitaben Kuru, “4 yıldır feryat ettiğimiz halde başta AK Parti hükümeti olmak üzere haklı taleplerimiz reddediliyor ve sizin atadığınız insanlar tarafından kulak tıkanıyor. Taşeron işçilere kamu cehennem haline getirilmiş ve kimse de buna bir çare bulmak istemiyor.” şeklinde konuştu.

Taşeron işçilerin sorunlarına demokratikleşme paketinde hiç yer verilmediğinden yakınan Kuru “Taşeron işçiler bu ülkede yaşayan bir millet değil mi? Sayın Başbakanım, bizim dediğimizi neden yapmıyorsunuz. Anayasa'ya ve hukuka göre kazandığımız kadro hakkımızı neden vermiyor ve paket içerisine dahil etmiyorsunuz?” diye sordu.

“Bizleri yıllık izin mesai saati ile kandırmaya çalışmayın. Bizlere iş garantisi ve güvenilir gelecek vererek değerimizi gösterin.” diyen KAŞİD Genel Başkanı Kuru, şöyle devam etti: “Bizlere iş garantisi ve güvenilir gelecek vererek değerimizi gösterin. Kısacası demokratikleşme paketi taşeron işçiler için yeterli olmamış tam aksine sınıf ayrımcılığına sebep olmuştur. Önümüz seçim. Mutlu olanlarla mutsuz olanların irade kullanma zamanı. Biz çocuklarımız evlatlarımız için mücadele ediyoruz ve gerekli iradeyi seçimlerde göstereceğiz.” CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri