Kurtuluş Süper Lig

Osman Özdemir, küme düşmesi nedeniyle maddi ve manevi açıdan büyük bir yıkım yaşayan ve borç yükü altında olan Konyaspor'un kurtuluşunun Süper Lig'e yükselmekten geçtiğini kaydetti

Osman Özdemir, küme düşmesi nedeniyle maddi ve manevi açıdan büyük bir yıkım yaşayan ve borç yükü altında olan Konyaspor'un kurtuluşunun Süper Lig'e yükselmekten geçtiğini kaydetti

 

Konyaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir, kulübün içinde bulunduğu sıkıntılı durumdan kurtulması için bir üst lige çıkmalarının zorunlu olduğunu söyledi. Özdemir, Bursaspor'a gitmek isteyen Hakan Aslantaş ile ilgili soruları da cevaplandırdı. Hakan’ın davranışını etik bulmadığını söyleyen Özdemir, “arkadaşlarının istememesine rağmen, Bursaspor’a giden Hakan’ın bu davranışını haklı bulmuyorum” dedi.

Konyaspor Teknik Direktörü Osman Özdemir, katıldığı bir televizyon programında soruları cevaplandırdı. Kulübe konulan transfer yasağı nedeniyle altyapıdaki genç oyunculara ağırlık verdiklerini anlatan Özdemir “Onlara bu işi başarabileceklerini anlattık. Zaman ilerledikçe çalışmalarımızın neticelerini gördük. Gençlerin kendilerine özgüveni arttı.”

Konyaspor’un 8 golle ligin en az gol yiyen ve en az mağlup olan takımı olduğunu söyleyen Osman Özdemir, takım savunmasına önem verdiklerini, ancak çirkin bir savunma anlayışında olmadıklarını belirtti. Pawelek ve Ercüment’in çok iyi kaleciler olduğunu ifade eden Özdemir, bu konuda hiçbir sorun yaşamadıklarını ve savunma oyuncularının performansının da gelinen noktada çok önemli olduğunu kaydetti. Takımın gol yemedikçe direncinin arttığını söyleyen Özdemir, “Kadromuzu en iyi şekilde kullanmaya çalıştık. Stoper olan Alvaro'yu ön liberoya, Recep ve Serbay'ı da orta sahaya yerleştirdik. İç sahada da deplasmanda da oyun anlayışımızda bir değişiklik yok” dedi.

 İkinci yarının daha da zor geçeceğini, ilk 6'da yer almaları nedeniyle hedef takım haline geldiklerini belirten Özdemir, küme düşmesi nedeniyle maddi ve manevi açıdan büyük bir yıkım yaşayan ve borç yükü altında olan Konyaspor'un kurtuluşunun Süper Lig'e yükselmekten geçtiğini kaydetti.

KONYASPOR DİNLENİYOR

Konyaspor’un Belek kampı sona erdi ve izin başladı. Yeşil-beyazlı takımın dün yapması gereken antrenmanda fırtına ve yağış nedeniyle iptal edildi. Ligin ikinci yarısına 15 Ocak Pazar günü, deplasmanda Elazığspor ile oynayacağı maçla başlayacak olan Kartallar önceki gün akşam saatlerinde yapılan antrenmanla devam etti. Antrenörler Eyüp Taş, Salih Eken, Hüseyin Avni Yüce ve Sadettin Türk yönetiminde yapılan antrenmana Ertuğrul Arslan katılmazken, Muhammet Yürükuslu ve Karşıyaka ile oynanan hazırlık maçında ayağına aldığı darbe sonucu sakatlanan Marcin Robak takımdan ayrı koşu ve yürüyüş yaptı. Düz koşu ve ısınma hareketleriyle başlayan antrenmanda oyuncular belirlenen değerlere göre polar saatlerle koşu çalışması yaptı. Antrenman açma-germe hareketleriyle sona erdi.

Konyaspor’un, 26 Aralık Pazartesi günü başlayan devre arası Belek kampının dün sabah yapılması gereken son çalışması önceki geceden bu yana devam eden şiddetli fırtına ve yoğun yağmur nedeniyle oluşan olumsuz hava koşulları sonucu iptal edildi.

Böylece, Konyaspor'un 26 Aralık 2011 tarihinde başlayan devre arası kampı sabah kahvaltısının ardından sona erdi. 12 gün süren Belek kampında 13 antrenman yapan ve iki hazırlık maçı oynayan yeşil beyazlılar, özel maçlarda Altay'ı 2-1, Karşıyaka'yı ise 3-0'lık skorlarla mağlup ederek gösterdiği performansla ikinci yarı öncesi ümit verdi. Konyaspor'un, iki günlük izini 10 Ocak Salı günü sona erecek ve aynı gün Tatlıcak Tevfik Lav tesislerinde yapılacak antrenmanla Elazığspor maçı hazırlıkları başlayacak.

 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri