Kurtuluş seçimlerde

MHP Konya İl Başkanlığının davetlisi olarak Konyaya gelen MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, iktidar partisinden kurtulmanın tek yolunun yerel seçimler olduğunu söyledi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli, iktidar partisinden kurtuluşun seçim yolu ile aranması gerektiğini belirterek, 29 Martta yapılacak seçimlerin bunun için önemli bir fırsat olduğunu ifade etti. Değişimin sadece sandıkla yapılacağının altını çizen Bahçeli, “Türkiye'de iktidarların değişikliğe zorlanması yolu artık kapanmalıdır. Bunun ne Türk milletine ne de demokrasi ile yönetilmeye uygun düşmediği görülmüştür. Bunu artık siyasi partiler çok iyi anlamalıdır” dedi. Konya Dedeman Otel’de, ‘Belediye Başkan Adayları Takdim Töreni’nde konuşan Bahçeli, 29 Mart 2009 tarihinde yapılacak yerel seçimlerin çok önem taşıdığını ifade ederek, vatandaşlardan yoğun bir katılımla sandığa giderek, burada oy vereceği partiyi vicdanının sesini dinleyerek belirlemesini istedi. Yaklaşan yerel seçimlerin 2 bin 245 günden bu yana Türkiye'yi yöneten iktidar partisinden kurtulmanın tek yolu olduğunu kaydeden MHP Lideri Bahçeli, “Bir siyasi parti değişikliğini milletçe arzular duruma geldiysek, aceleci, tahrikçi yollardan ayrılıp bunu seçimler yoluyla denemek lazımdır. İşte 29 Mart günü yapılacak seçimler belki direk olarak bir iktidar değişikliğine vesile olmayacaktır ama buradan çıkacak sonuçları iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu. 
Yerel seçimlerden, partilerinin AKP’nin alternatifi bir parti olduğunu gösteren bir sonuç beklediklerini kaydeden Bahçeli, “Bir yandan seçimlere hazırlanırken bir yandan da kuruluşumuzun kutlamasına hazırlanıyoruz. 9. büyük kurultay geçmişlerden gelen siyasal tecrübeyle MHP'nin tekrar iktidar olma kararlılığını bir kez daha vurgulayan büyük kurultay olacaktır. Partimiz, iktidar partisinin tek alternatifi, iktidar olmaya layık parti olarak dikkat çekmektedir. 2009 yılında kendi kültürümüzdeki 9'ların uğuruna benzer bir
9'la partimizin geleceğini belirleyen yol haritasının çıkacağına inanıyorum. Biz Türkiye’deki bütün belediyelere talibiz ve bu belediyeleri almak gayretindeyiz” ifadelerine yer verdi. Konuşmasının sonunda partisine diğer partilerden katılanlara rozet takan Devlet Bahçeli, partilerinden Konya il, ilçe ve belde belediye başkanlığına aday olanların isimlerini açıkladı.

MHP’NİN İL VE İLÇE BELEDİYE BAŞKAN ADAYLARI
Buna göre: Konya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Çay, Selçuklu Mustafa Sırrı Demirel, Meram Durmuş Ali Açıkel, Karatay İlyas Kiraz, Akşehir Hacı Hüseyin Angılcı, Ereğli Hüseyin Oprukçu, Doğanhisar Salim Güleç, Seydişehir Abdulkadir Çat, Ilgın Zinnuri Sarıkaya, Hüyük Ahmet Yıldız, Güneysınırı Yakup Yılmaz, Beyşehir Adil Bayındır, Kadınhanı Hulusi Çökgel, Kulu Orhan Yüksel, Çumra Yusuf Erdem, Sarayönü İsmail Karataş, Karapınar Hikmet Bozaklı, Bozkır Mustafa Uyar, Hadim Hasan Karaman, Çeltik Şefik Meşe, Derebucak Ali Almaz, Yalıhüyük Hasan Yiğit, Emirgazi Nuri Şenocak, Derbent Sadık Bilgiç, Cihanbeyli Mehmet Ali Ünal, Ahırlı Mehmet Ünlütürk, Akören Selçuk Buğdaycı, Yunak Bünyamin Atılgan, Altınekin Bayram Çok ve Halkapınar Fatih Şentürk.
UĞUR ELMAS

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri