Kurtulmuş: Hz. Ali’den Yanayız, Yezid'in Çizgisini Sürdürenler Islah Olsun

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Biz, Hazreti Ali’den yana ve onun yolunu benimsiyoruz.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, "Biz, Hazreti Ali’den yana ve onun yolunu benimsiyoruz. Bizim yezidlerle işimiz olmaz. Yeryüzünde hakkaniyeti, insanlığı, yani Hazreti Ali'nin, Hasan ve Hüseyin'in anlayışını benimseriz. Yezid'in çizgisini sürdürenler ıslah olsun." dedi.

Kayseri'de Marka Şehirler İçin Kent Ekonomileri Forumu'nda konuşan Kurtulmuş, Ankara’da oturarak, bir takım şeyleri yapmanın ve nabız tutmanın mümkün olmadığını belirtti. "Kent ekonomileri formları beklediğimizden daha yararlı oldu. Bunlara şimdiye kadar 9 bin kişi katıldı. Konuşmaları, tartışmaları ulusal strateji kitapçığı haline getirip, yılbaşında basacağız. 2014 bütçesine de bunlardan yapılabilir olanlar konulacak. Bu sivil bir oluşumdur. Kayseri devletten bir şey beklemeyen, tam tersi bir şey katan illerdendir. Amacımız, 2023’de Kayseri bulunduğu yerden daha ileriye gitsin. Bizim üzerimize düşen, bu etkinlikten çıkanların yerel bazda takibidir. Bu sivil bir inisiyatiftir. Bizim üzerimize düşen, Ankara’da sizden çıkan fikirlerin yapılabilirliğini ve takibini sağlamak için koordinasyon görevimiz var. Kent ekonomileri formu, demokratik ve politik bir konseydir. 2012 yılı itibarıyla Türkiye’nin bölgeye göre kalkınmışlık düzeyi 2 bin dolardan 10 bin dolarla ulaşan gelire ulaşmıştır. Türkiye’nin ekonomik olarak gelişmesi, ülkemizi cazibe ve çekim merkezi haline getirmektedir. Ancak dünyadaki gelişmeler bile makroekonomik dengelerin başarılı olması yeterli değil. Yani enflasyon oranı, işsizlik devletin borçluluğunda iyi duruma geldik." dedi.

Üretmekten başka çare olmadığını söyleyen Kurtulmuş, "Dünya pazarlarıyla rekabet edebilen Türkiye ekonomisi, Anadolu’nun topyekun kalkınması, İstanbul, Ankara hattındaki illerden olan Bursa ve Kocaeli’nin ekonomik büyüklüğü Finlandiya ve Macaristan kadardır. Irak ile İsrail ekonomisinden fazladır. Sınır aşan sinerji politikası ile çevre ülkelerinde, komşularımızı da ekonomik gücünü alıp, yükseltmek yüceltmek ve bölgesel kalkınma yapmak mecburiyetindeyiz. Enerjinin bütünleşik bir enerji strateji olması açısından maliyetleri azaltmak, üzerinden sadece petrol ve doğalgaz geçen enerjinin aynı zamanda alternatif ve yenilebilir enerji merkezine dönüşmek zorundayız." diye konuştu.

"EHLİ BEYT'İ ANIYORUZ"

Numan Kurtulmuş, konuşmasının son bölümünde, Muharrem ayını kutlayıp, Hazreti Ali, Hazreti Hasan ve Hüseyin’i dualarla andıklarını söyledi. Kurtulmuş, "Bu önemli günde, Muharrem ayını kutluyor, Hazreti Ali ve Ehli Beyt'i anıyoruz. Hazreti Ali başta olmak üzere Hz. Hasan ve Hüseyin efendilerimizi bir kez daha hayırla ve rahmetle yad ediyoruz. Kerbela’yı sadece bir tarih sahnesinde geçmişe mal olan olay gibi görmüyoruz. İnsanlık tarihi var oldukça, hem Hazreti Ali taraftarları ve onun çizgisinden gidenler olacaktır. Biz, Hazreti Ali’den yana ve onun yolunu benimsiyoruz. Bizim Yezitlerle işimiz olmaz. Yeryüzünde hakkaniyeti, insanlığı, yani Hazreti Ali'nin, Hasan ve Hüseyin'in anlayışını benimseriz. Yezidin çizgisini sürdürenler ıslah olsun. Olmazlarsa Yezit çizgisi, tarumar olsun. Bizler ilelebet Hazreti Ali’nin çizgisinde olacağız. Her Kerbela zikredildiğinde, bu memleketin temel niteliği, Hazreti Ali ve Ehlibeyti hatırlamış olmasıdır. Bu Muharrem gününü, Aşure gününü burada, Kayseri'de yad ediyoruz. Allah Ehlibeytten razı olsun ve rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

ELİTAŞ: TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNDE İSTİKRAR ÖNEMLİ

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ise "Türkiye’nin 2023 hedeflerini gerçekleştirmek fikir fırtınası estirmek adına bu tür toplantıları yapıyoruz” diyen Elitaş, şunları söyledi: “Şimdi, AK Parti 2014 yerel seçimleri ve bundan sonrası seçimlerde önemli olarak atacağı adımların yol haritasını çiziyoruz. Şehirdeki sivil toplum örgütleri ve kanaat önderlerinin Kayseri’yi ve Türkiye’yi nasıl göreceklerini, vizyonunu belirlemek istiyoruz. Geçmişte neler vardı şimdi hangi noktaya geldik. Geçmişte bir günlük paraya repoda gecede yüzde 60 ilave, yani gecelik para veriyorlardı. O günlerden bugünlere geldik. Güvenli istikrarı sağlarsanız geleceğe yönelik adımlarınız inandırıcı olur. Güvenilir olursanız, her şey olur. 2007 küresel krizi Türkiye’ye 2009’da yansıdığında bir kısım ekonomistler, başbakanımızın teğet geçecek sözünü tartıştılar. Hükümet iradesini ortaya koyup, dünyanın 100 yılda göreceği bir krizi minimum hasarla atlattı. Güven duyulan yere rağbet olur. Türkiye rağbet edilir hale geldiyse gelecekle ilgili karar vericiler, Türkiye’nin geleceğinde istikrarı görüyorlar. Bu anlamda, yapacağımız toplantılarla ülkenin vizyonunu ortaya çıkacak." değerlendirmesinde bulundu.

Toplantının ikinci bölümü ise basına kapalı olarak devam etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri