Kurtulmuş: Cumhurbaşkanlığı Seçimini Halkın Yapması Devrim Niteliğindedir

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilecek olmasının devrim niteliğinde bir adım olduğunu söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Ekonomik İşler Başkanı Prof.Dr. Numan Kurtulmuş, Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilecek olmasının devrim niteliğinde bir adım olduğunu söyledi.

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Amasya’ya gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Merzifon’da AK Parti İlçe Danışma Kurulu Toplantısına katıldı. Kurtulmuş, önümüzdeki 2 yıl içinde 3 tane seçim olduğunu ve içlerinde en önemlisinin Cumhurbaşkanlığı seçimi olduğuna dikkat çekti. Cumhurbaşkanının doğrudan doğruya halk tarafından seçilecek olmasının devrim niteliğinde bir adım olduğunu değerlendiren Kurtulmuş, “Çünkü eski Türkiye’yi yöneten kapalı kapılar ardında bu milleti adam edilmesi gerektiğini gördükleri için kapalı kapılar ardında yönetmeyi marifet sayan elitin en fazla etkilediği seçim Cumhurbaşkanlığı seçimi olmuştur. 1961 yılında Ali Fuat Başgil gibi hukuk profesörü İstanbul’dan Ankara’ya aday olmak için gittiğinde ensesine silahı dayadılar ve geri gönderdiler. 1961 yılından bugüne Cumhurbaşkanlığı seçimlerine birileri müdahil olmuştur ve bütün Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde bir takım Ali Cengiz oyunları oynanmıştır. 2007 şartlarını hatırlayın, 367 milletvekili bulamazsanız Cumhurbaşkanı seçemezsiniz olayı çıkartıldı” şeklinde konuştu.

Bu ülke halkının sürekli kendilerine hizmet eden partileri desteklediğini belirten Kurtulmuş, “Büyük oylar alarak iktidar olup unutulanlar var. Mesut Yılmaz, Tansu Çiller şimdi isimleri birçoğumuz tarafından unutulmuş durumda. Ama bir Adnan Menderes, bir Turgut Özal, bir Necmettin Erbakan yaptıkları hizmetlerle siyaset sahnesinde isimleri unutulmayanlar arasında. Bunların siyasi bir amaçları vardı, tıpkı şuan da AK Parti’nin hizmet anlayışı gibi. Biz halka tepeden bakan bir anlayışın değil, Merzifon’daki çiftçinin, Hakkari’deki çobanın, Çankaya’daki Cumhurbaşkanıyla eşit görüldüğü bir siyasi anlayışın mensuplarıyız” diye konuştu.

Suriye ve Mısır'da yaşanan gelişmelerde Türkiye'nin takındığı tavrın önemine işaret eden Kurtulmuş, şöyle dedi:
"Türkiye'nin özellikle bölgesel gelişmeler karşısında takındığı tavrın ne kadar önemli olduğu, ne kadar tarihi öneme sahip olduğunu bir kere daha görüyoruz. Özellikle Suriye ve Mısır'daki gelişmeler... Türkiye maalesef zaman zaman yalnız kalıyor ama şunu çok net görüyoruz ki bu her iki olay da bütün insanlık için bir imtihan vesilesi. Bütün diğer ülkeler, bütün siyasi görüşler için. Farklı kanatlar için gerçekten ciddi bir sınavdan geçiliyor. Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın 2 yıldır sürekli olarak Birleşmiş Milletlerin yeniden yapılandırılmasını söylediğini, Cumhurbaşkanımızın da katıldığı BM toplantısında bunu dile getirdiğini biliyoruz. Bu artık Türkiye’nin gücüdür. Türkiye 3-4 bin dolarlarla değil 10-15 bin dolarlarla konuşuluyor. Bize diyorlar, ne işin var Mısır’da Suriye’de biz mazlumun yanındayız, zalimin karşısındayız. Biz Mısır’da da oluruz, Suriye’de de oluruz, Myanmar'da da oluruz, Bosna Hersek’de de oluruz."

Önceki seçimlerde Amasya’nın Türkiye’nin ortalaması üzerinde partilerine teveccüh gösterdiğini hatırlatan Kurtulmuş, “Geçtiğimiz seçimlerde yüzde 45 olan AK Parti’nin Merzifon’daki oyu inanıyorum ki bu seçim yüzde 60 olacaktır. Ve Merzifon’da bunu başaracak güçtedir” dedi. "Önümüzdeki üç seçime hazır olduğumuzu gösterecek ve disiplin içerisinde danışma kurulu toplantılarını gerçekleştirmemiz lazım” diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, “Hiçbir şey yapmasak dahi birbirimize selam vermenin bile çok büyük faydası var. Bu tür toplantılar sadece konuşup ayrılacağımız yerler değil, özellikle seçimlerde partimizin tanıtımından siyasal iletişimine kadar her türlü çalışmayı gözden geçireceğimiz yerlerdir. Çünkü tarihin üzerimize yüklemiş olduğu sorumluluk ortada. O yüzden bu tür çalışmaları aynı şekilde yürüteceğimize inancımız tam." ifadelerini kullandı.

Akif Gülle Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen İlçe Danışma Toplantısına AK Parti Amasya Milletvekili Dr.Avni Erdemir, Amasya İl Başkanı Osman Faik Salman, Merzifon Belediye Başkanı Mehmet Kadri Aydınlı, Merzifon İlçe Başkanı Hasan Çilez, Gençlik Kolları Başkanı Yasin Kuzucu, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Pektaş ve partililer katıldı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri