Kürtçe Oyun “neçirvan” Perde Açtı

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 18.

Ankara Yenimahalle Belediyesi’nin katkılarıyla Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV) tarafından düzenlenen 18. Uluslararası Ankara Tiyatro Festivali’nde geri sayım başladı.
Festivalin 7. gününde tamamı Kürtçe dilde sergilenen “Neçirvan” adlı oyun sahneye taşındı.

KÜRTLERİN YAŞANTISI ANLATILDI

Mardin’de yazılıp yönetilen ve Kürtçe bir oyun olan “Neçirvan”, Yenimahalle Belediyesi 50’inci Yıl Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda sahnelendi. Ubeydullah Olam yazıp yönettiği oyunda Zanyar ve Şurzal adlı iki köylünün biri aşkı için diğeri ise çocukların rızkı için yaptıkları kaçakçılığı anlatıyor. Tamamı Kürtçe sergilenen iki perdelik oyunda vatandaşların katılımı oldukça yoğundu. Dengbej kültürünün yansıtıldığı Kürtçe tiyatro da izleyenlerin heyecanı gözlerinden okundu.
Yenimahalle Belediyesi’ne Neçirvan’a kapılarını açtığı için teşekkür eden Olam, “ Türkiye’de ilk defa bir Kürtçe oyun oynanıyor ve Yenimahalle Belediyesi’ de buna ev sahipliği yapıyor. Tiyatroya gösterdikleri ilgi ve alakaları için tüm Yenimahalle çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri