Kürtçe Okulu İncelemeye Giden Kaymakamlık Heyetine Roketli Saldırı

Diyarbakır’da bir köyde inşa edilen binanın Kürtçe eğitim verecek okula dönüştürüleceği bilgisi üzerine, incelemelerde bulunmak için köye giden kaymakamlık heyetine roketli saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında kaymakamlık ve jandarma...

Diyarbakır’da bir köyde inşa edilen binanın Kürtçe eğitim verecek okula dönüştürüleceği bilgisi üzerine, incelemelerde bulunmak için köye giden kaymakamlık heyetine roketli saldırı düzenledi. Saldırıda aralarında kaymakamlık ve jandarma araçları hasar görürken kısa süreli çatışma yaşandı.

    Alınan bilgiye göre; Diyarbakır’ın Lice ilçesi Yalaza (Kerwas) köyünde Kürtçe eğitim vereceği okulla ilgili incelemelerde bulunmak üzere kaymakamlık ve tapu müdürlüğü ekipleri köye gitmek istedi. Heyetlerin güvenliği için de çok sayıda zırhlı askeri araç görevlendirildi. Araçlar eşliğinde köye ilerleyen konvoy daha sonra geri döndü. Bu sırada askeri araçlara uzun namlulu silahlarla ateşe açıldı. Yüzleri kapalı bazı kişilerin de el yapımı patlayıcılarla saldırıda bulunduğu iddia edildi.

    

    Jandarmanın karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandığı belirtildi. Bu sırada ormanlık alandan atıldığı iddia edilen bir roketin araçlara değdiği ve zarar verdiği belirtildi. Gerginliğin büyümesi üzerine jandarmanın kontrollü olarak köyden uzaklaştığı öğrenildi.

    

    Bu arada Diyarbakır-Bingöl karayolunun dün akşamdan beri trafiğe kapatıldığı kaydedildi. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri