‘Kürt meselesi bugünün dünün meselesi değildir’

SHP Genel Başkanı Hüseyin Ergün, Türkiye'nin şu günlerde ''Kürt meselesi''ni çözmeye çalıştığını belirterek, ''İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde bir hükümet, bu meseleyi 'benim meselem' diye ele almıştır'' dedi.
Ergün, Eğitim-Sen Konya Şubesi'nde düzenlediği basın toplantısında, Türkiye'nin bazı sorunlarının giderek katlandığını ifade etti.
''Demokratik Açılım'' çalışmalarına değinen Ergün, ''Türkiye'nin şu günlerde çözmeye çalıştığı bir konu da Kürt meselesidir. Kürt meselesi bugünün, dünün meselesi değildir'' diye konuştu. Ergün, bu konunun 1880'lerin ortalarından beri gündemde olduğunu savunarak, şunları kaydetti:
''Herhangi biriniz başbakan olsanız, memlekette böyle bir mesele devam etse, bir gece rahat uyuyabilir misiniz? Bence uyumamamız lazım. Ama hükümetler, bu mesele sanki normal bir meseleymiş gibi bugünlere kadar geldiler. Hükümetin bu konuyu ele almasını son derece olumlu buluyoruz. İlk defa Türkiye Cumhuriyeti'nde bir hükümet bu meseleyi 'benim meselem' diye ele almıştır. Bu konunun hükümet tarafından sahiplenmesi olumlu bir şeydir. Ama bu kadarı yeterli değildir. Hükümet benim gördüğüm kadarıyla mehter marşı ile yürümektedir. Bu, işin önemine uygun bir tutum değildir.''

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri