“kürt Kardeşlerimiz Oyunun Farkında Değil”

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Kobani için başlatılan şiddet eylemlerine sert tepki göstererek, “Ne yazık ki Kürt kardeşlerimiz oyunun farkında değiller.” dedi.Mahmut Dabak, Işid'in...

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Rize Şube Başkanı Mahmut Dabak, Kobani için başlatılan şiddet eylemlerine sert tepki göstererek, “Ne yazık ki Kürt kardeşlerimiz oyunun farkında değiller.” dedi.

Mahmut Dabak, Işid'in Kobani'ye yönelik saldırılarını kınamak ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için başlatılan gösterilerin şiddet eylemlerine dönüşmesi üzerine yazılı bir açıklamada bulundu.

Dabak yazılı açıklamasında şu ifadelerde bulundu; “Terör örgütü İŞİD’in Suriye sınırları içerisindeki Kobani’ye saldırısını bahane ederek Bayramın 4 üncü günü planlı bir şekilde ülkenin muhtelif yerlerinde bayramın; kardeşlik, barış ve esenliğine gölge düşürülmesi ve ‘çözüm süreci’ arifesinde bu olayların meydana gelmesini manidar bulduğumuzu ifade etmek istiyoruz. Ne yazık ki Kürt kardeşlerimiz oyunun farkında değiller. Kobani’yi kurtaralım derken ülkenin çeşitli yerlerini Kobani’ye çevirmek çözüm değildir. Hiçbir zaman şiddet ile hak talep edilmez. Ülkeye zarar verecek davranışlardan kaçınmak huzur ortamının devamını temin etmek her vatandaşın bu ülkeye borcudur.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri