Kürsünün en üstü çok farklı

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden sporcularımız önemli başarılara imza atarken, Milli karatecilerimiz Özçelik ile Erkan elde ettikleri altın madalyayla dünya şampiyonu oldu.

Almanya’nın Bremen kentinde düzenlenen 22. Dünya Karate Şampiyonası’nda ülkemizi temsil eden sporcularımız önemli başarılara imza atarken, Milli karatecilerimiz Özçelik ile Erkan elde ettikleri altın madalyayla dünya şampiyonu oldu. Şampiyon sporcular, organizasyon öncesi hazırlıklarından kürsüde yaşadıklarına, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın desteklerinden bundan sonraki hedeflerine dek herşeyi anlattılar.

BAYRAĞIMIZ HERŞEYDEN ÖNCE GELİR

Kadınlar kategorisinde 50 kiloda altın madalya kazanan Milli karatecimiz Serap Özçelik, şampiyona öncesinde yoğun bir antrenman programından geçtiğini dile getirerek, başarısıyla çalışmalarının meyvesini aldığını ifade etti. Müsabakalara ülkesini temsil etmenin sorumluluğuyla çıktığını ve bu doğrultuda altın madalyaya uzandığını belirten Özçelik, “Finalde kazandığımı öğrendiğim işte o an benim için çok değerli. Spor kariyerime altın harflerle yazılan bir başarıya ulaştım. Ama bayrağımızı dalgalandırmanın onuru her şeyden önce geliyor” dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın spora ve sporcuya yönelik desteklerinin büyük bir önemi olduğuna dikkati çeken Serap Özçelik, şöyle devam etti: “Bakanlığın bizlere sunduğu destekler, bilinçli bir çalışma sisteminin Milli takımımızda benimsenmiş olması ve kapsamlı antrenmanların başarıyı taşıdığına inanıyorum. İlk kez elde ettiğim bu unvanı, gelecek yıllarda da korumak ve Avrupa Olimpiyat’larında şampiyonluğa ulaşmak en büyük hedefim.”

BAKANLIĞIN DESTEĞİ MORAL OLDU

Erkekler kategorisi +84 kiloda şampiyon olan Milli karatecimiz Enes Erkan, azimle çalışarak başarıya ulaştığına işaret ederken, Karate branşında en prestijli şampiyonada bu unvanı iki kez üst üste kazanmanın önemli bir tecrübe olduğunu söyledi. Hemen her branşta olduğu gibi Karate’de de son yıllarda elde edilen başarıda artış yaşandığını dile getiren Erkan, “Gençlik ve Spor Bakanlığı, branş farkı gözetmeksizin sistemli bir çalışma prensibini uygulamaya koydu. Bu kapsamda bizlerin hem motivasyonu hem de başarısı attı” dedi. Enes Erkan, bu süreçte en güzel tarafın elde edilen uluslararası başarı olduğunu vurgularken, “Marşımızın okunduğu o anlarda kürsünün zirvesinde olmak tarif edilemez bir duyguydu benim için. Madalyamı daha da değerli kılan işte bu onur verici anlar oldu” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri