Kurşunlardan kurtuldu nakille hayata tutunacak...

Ankara'da işlettiği marketine giren hırsızın silahlı saldırısında kalın bağırsağı zarar gördüğü için aylarca tuvalet ihtiyacını karın bölgesinden yapan genç müezzin, şimdi de yapılacak böbrek nakliyle

Ankara'da işlettiği marketine giren hırsızın silahlı saldırısında kalın bağırsağı zarar gördüğü için aylarca tuvalet ihtiyacını karın bölgesinden yapan genç müezzin, şimdi de yapılacak böbrek nakliyle ikinci kez hayata tutunmak istiyor.
İki çocuk babası Selim Yılmaz (28) yaptığı açıklamada, ortaokul yıllarında böbreklerindeki rahatsızlığın ortaya çıktığını, 1999 yılında sağ böbreğinin ameliyatla alındığını söyledi.
Sağlam olan sol böbreğini aldığı ilaçlarla yıllarca desteklemeye çalıştığını belirten Yılmaz, 2004 yılında Ankara'da işlettiği marketine giren hırsızın silahlı saldırısına uğradığını, kalın bağırsağı zarar gördüğü için aylarca tuvalet ihtiyacını karnına yerleştirilen sondaj yardımıyla yapabildiğini hatırlattı.
KURŞUN YÜZDE 70 ÇALIŞAN BÖBREĞİ SIYIRMIŞ GEÇMİŞ

Gördüğü fizik tedaviyle de tam anlamıyla yürümeye başladığını ifade eden Yılmaz, ''Açıkçası başımıza gelen bu olayda sevindiğimiz bir durumu da yaşadık. Çünkü hırsızın attığı kurşun ilaç tedavisiyle koruduğum böbreğimi sıyırdı geçti. Yoksa daha önce diyalize bağlanmak zorunda kalacaktım. Bu da vücudumu ve beni çok yıpratacaktı'' dedi. Yaklaşık 1,5 yıl önce yüzde 70 oranında çalışan böbreğinin de işlevini yitirdiğini öğrendiklerinde çok üzüldüklerine dikkati çeken Yılmaz, şunları kaydetti:
''Haftanın 3 günü 4'er saat diyalize giriyorum. 2006 yılında özürlüler kadrosundan müezzin oldum. Diyalize girdiğim için Konya'da görev yaptığım bir camide sorun yaşadım. Tayinimi mecburen başka bir yere istedim. Çocuklarıma ve aileme rahatsızlığım nedeniyle çok zaman ayıramıyorum. Tansiyonum düşüyor. Vücudumun çeşitli yerlerine kramp giriyor. Ancak yaradanın hikmeti büyüktür. Zamanında çok zor günler geçirdim ama bu durumu atlattım. Yine bu zor günleri yapılacak nakille atlatacağıma inanıyorum.''
BİR TEK ABLASINDA BÖBREK UYUMU SAĞLANDI, O DA ŞEKER HASTASI
Kadavradan nakiller konusundan insanların daha duyarlı olması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, başta eşi olmak üzere ailesinden herkesin böbrek vermek için gerekli tahlilleri yaptırdığını, bir tek ablasında uyum görüldüğünü, ancak onun da şeker hastası olduğu için nakilin mümkün olmadığını sözlerine ekledi.
Selim Yılmaz'ın rahatsızlığını evlenmeden önce bilen ve rahatsızlığı ilerleyen eşine böbrek vermek isteyenler arasında ilk sırada yer alan Hatice Yılmaz (25), bugüne kadar eşine sürekli destek verdiğini, onun moral ve motivasyonunu 4 ve 2 yaşındaki oğullarıyla birlikte yüksek tutmaya çalıştıklarını bildirdi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri