Kurslar erken kapandı

Yaz Kur'an kursları sona erdi. Kurslar bu yıl erken kapandı. Konya'da açılan kurslardan faydalanan 94 bin öğrenciye, Kur'an-ı Kerim eğitiminin yanı sıra temel dini bilgi eğitimi de verildi

İslam’ın temel kaynağı olan Kur’an-ı Kerim'i doğru ve usulüne uygun okumayı öğretmek, ibadetleri yerine getirebilecek yeterlilikte Kur’an ezberletmek ve temel dini bilgiler vermek için açılan Yaz Kur'an kursları kapandı. Kurslarda bu yıl Konya merkez ve ilçelerde 94 bin öğrenciye eğitim verildi. Eğitim, her yaş grubunu kapsadı. Dini bilgilerin beraberinde yapılan kültürel ve sosyal etkinliklerle öğrencilerin eğitim süresi hızlandırıldı. Eğitime katkı sağlamak için Kur'an kursu hocaları, imam ve müezzinleri de görevlendirildi. 26 Ağustos tarihinde bitmesi planlanan kurs, Diyanet İşleri Başkanlığı kararı ile gerekçe göstermeden iki hafta önce bitirildi. Kurslar ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İl Müftü Yardımcısı Yusuf Arıkan, “2 hafta öğrencilerde bir kayıp oluşturmadı. Çocuklara dini bilgileri öğretirken, onlara anlayacağı ve eğleneceği bir tutumla yaklaştık” dedi.

KIZ ÇOCUKLAR FAZLAYDI

İl Müftü Yardımcısı Arıkan, kursa isteyen herkesin başvurduğunu ve yaş sınırlaması olmadığını söyledi. Kurs boyunca eğitimi verilecek kitapların öğrencilere ücretsiz dağıtıldığını belirten Arıkan, “Öğrencileri eğitirken, eğlendirdik. İl ve ilçelere dağıttığımız kitapların içerisinde önemli bilgiler yer alıyordu. Kurslarımız, ağır bir programın uygulandığı tarzda olmadı. Bilmeyenlere Kur'an öğretildi, bilenlerin okuması hızlandırıldı. Yine yaşam için gerekli ve öncelikli olan dini bilgiler, teorik ve pratik olarak anlatıldı. Kayıtlarımızı üç dönem halinde aldık. Kademe kademe eğitimlerimizi verdik. Dönemlerin işleyiş ve müfredatları da farklı oldu. 94 bin öğrenciye ulaşma imkanı bulduk. Kız çocuklarımızın ilgisi, erkek öğrencilere göre biraz daha fazla oldu” dedi.

YAZ KURSLARINI ÖNEMSEYİN

Velilere tavsiyelerde bulunan Arıkan, yaz kurslarının ihmal edilmemesi gerektiğini dile getirdi. “Çocuklukta alınan dini bilgiler, toplumumuzun geleceğine yön verir” diyen Arıkan, şunları kaydetti: “Velilere büyük işler düşüyor. Okulların açılmasına az kaldı. Öğrencilerin burada aldığı bilgiler, okul hayatındaki derslerine de etki edecek. Çocuklar, aldıkları eğitimi velilerinin yardımı ve desteğiyle pekiştirmeli. Veliler, çocuğum zaten 8 ay okula gidiyor, yaz tatilinde dinlensin demesin. Bu çok yanlış bir tutum. Geleceğimizin teminatı olan çocuklara, önemi kaybetmemeliyiz.”

EMRE ÖZGÜL merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri