Kürkçü: Hükümetin Paketlerinden Öksürükten Başka Bir Şey Çıkmıyor

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşgenel Başkanı, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinin sırat köprüsü üzerinde olduğuna yönelik sözlerini önemsediklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşgenel Başkanı, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü, Abdullah Öcalan'ın çözüm sürecinin sırat köprüsü üzerinde olduğuna yönelik sözlerini önemsediklerini söyledi. Kürkçü, "Bu sırat köprüsünden geçebilmek herşeyden önce temiz ve açık bir zihne, sabra, titizliğe, herkesi ve herşeyi hesaba katmaya, dengeyi bozacak bütün unsurları denklem dışına atmaya bağlı. " dedi. Hükümetin paketlerinden ise öksürükten başka hiçbir şey çıkmadığını vurguladı.

Barış ve Demokrasi Partisi'nin (BDP) Türkiye Büyük Millet Meclisi'ndeki (TBMM) grup toplantısında Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eşgenel Başkanı, Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü konuştu. Grup toplantısına BDP Grup Başkanvekilleri Pervin Buldan, İdris Baluken ile HDP Eşbaşkanı ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile birlikte gelen Kürkçü, tutuklu milletvekillerinin biran önce serbest bırakılmasını istedi.

Kürkçü'nün konuşması sırasında HDP'nin parti amblemi konuldu. Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Kürkçü, çözüm sürecinin vebalinin hükümette olduğunu kaydetti. Herkesin önyargıları bir kenara bırakarak çözüm sürecinin bu aşamaya kadar gelişinin en önemli ögesi ve unsurunun Öcalan olduğunu dile getiren Kürkçü, Öcalan'ın gücünün farkına varılmasını istedi. Diyarbakır'da düzenlenen Nevruz'daki çağrı ile bugünlere gelindiğini savunan Kürkçü, Kürt halkının özgürlük ve eşitlik amaçlarına silahlı çatışma olmadan da erişilebileceğini gösterdiği muazzam politik olgunlukla olduğunu ifade etti.

Öcalan'ın çözüm sürecinin sırat köprüsü üzerinde olduğuna yönelik sözlerini önemsediklerini belirten Kürkçü, "Bu sırat köprüsünden geçebilmek herşeyden önce temiz ve açık bir zihne, sabra, titizliğe, herkesi ve herşeyi hesaba katmaya, dengeyi bozacak bütün unsurları denklem dışına atmaya bağlı. Ama bir yandan siz böyle bir çığırı açmış olacaksınız öbür yandan da barışın karşıtları, Türkiye'de egemen milliyetçiliği yeniden üreten kesimlerin desteğini alabilmek için milliyetçilik gazına basacaksınız. Hem gaza hem frene bastığınız zaman o araba boğulur, yerine çakılır, öksürmeye devam eder. Şimdi hükümetin paketlerle öksürdüğü gibi. O paketlerden öksürükten başka hiçbir şey çıkmıyor." dedi.

Öcalan'ın toplumun çeşitli kesimleriyle temas olanağının sağlanması ve statüsünün güvenceye kavuşturulmasını yaşamsal önemde bulduklarını vurgulayan Kürkçü, hükümetin başka kesimlerle görüşmesine birşey demediklerini kaydetti. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri