Küresel piyasalar ECB'nin faiz kararına odaklandı

Küresel piyasalarda, Fed'in bu yıl faiz indirimine başlayacağına ilişkin fiyatlamaların güçlenmesi ve Nvidia'nın performansıyla pozitif bir seyir izlenirken bugün ECB'nin faiz kararı ile Başkan Lagarde'ın açıklamaları yatırımcıların odağına yerleşti.

ABD'de iş gücü piyasası verilerinin yavaşlamaya işaret etmesiyle ABD Merkez Bankasının (Fed) faiz indirimine bu yıl başlayacağına kesin gözüyle bakılmaya başlanırken, yarın ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerinin de Fed'in yol haritasına yönelik ipuçları vermesi bekleniyor.

Dün ülkede açıklanan ADP özel sektör istihdamı, mayısta 152 bin kişi artışla piyasa beklentilerinin altında kalırken, mayısta yıllık ücret, nisanda da olduğu gibi yüzde 5 yükseldi.

ABD'de Tedarik Yönetim Enstitüsü (ISM) hizmet sektörü Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) ise mayısta aylık bazda 4,4 puan artışla 53,8'e çıkarak piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti. S&P Global'in mayıs ayına ait hizmet sektörü PMI verisi de mayısta bir önceki aya oranla 3,5 puan artarak 54,8'e çıktı.

ABD'de 30 yıl vadeli mortgage (konut kredisi) için ortalama faiz oranı yüzde 7,07'ye yükselirken, mortgage başvuruları yüzde 5,2 düştü.

Ekonomi Haberleri